kstb

telsim

25-11-2020 13:18 GÜNDEM

KITSAB'tan uyarı

KITSAB'tan uyarı

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Andaç Günay kurulacak yeni hükümete çağrı yaptı. Andaç Günay, yıl sonuna kadar ödeme yapılmazsa turizm sektörünün batacağını vurguladı.

Günay, yaptığı yazılı açıklamadı, “2017 yılından beri adamıza getirilmiş olan turistlerin, 7 gece konaklama ve üzeri yaparak pazarlanması için, teşviklendirme esasları gereği, ödenmesi gereken ve o günkü para ile 170 milyon, bugünkü kurlarla karşılığı 300 milyon TL’nin üstünde olan, turizm pazarlama ve teşvik ödemelerinin yapılmaması, sektörü iflas aşamasına getirmiştir.

Pandemi süresi boyunca tüm dünyada, en çok turizm sektörünü etkileyen covid 19 salgını, KKTC turizmini de iflasın eşiğine getirmiştir. Buna rağmen sektörün resmi alacağı olan ödemenin, 3 seneden fazla bir sürede ödenmemiş olması, bu sektöre verilmiş çok büyük bir darbedir. Bu kaybın sektör paydaşları nezdinde  telafisi de yoktur.

Yıl sonuna kadar ödenmesi gereken bu meblağ ödenmediği taktirde, sektördeki acenteler iflas edeceği gibi, 2021 yılını da ülke turizmi olarak kaybetmiş olacağız. Sektör olarak talebimiz, kurulacak olan yeni hükümetin, göreve gelir gelmez sektörün alacağı olan, 300 milyon TL’nin ivedi olarak acentelerimize ödenmesidir.” İfadelerini kullandı




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu