kstb

telsim

09-06-2020 13:37 TÜRKİYE

Kılıçdaroğlu’ndan CHP’lilere: Milliyetçi kesimle görüşmelerinizde Kıbrıs Harekatını örnek verin

Partililerine birtakım uyarılarda bulunan CHP, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Tekrarın gücüne inanın” diyerek, “milliyetçi” kesimlerle yapacakları görüşmelerde, Bülent Ecevit’in başbakanlığındaki Kıbrıs Barış Harekâtı’nı örnek vermelerini istedi.

Kılıçdaroğlu’ndan CHP’lilere: Milliyetçi kesimle görüşmelerinizde Kıbrıs Harekatını örnek verin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2020 yılı başındaki parti kongrelerinde göreve gelen il başkanlarıyla ilk kez video konferans görüşmesinde bir araya geldi.

Milliyet’ten Şevket Yaman'ın haberine göre Kılıçdaroğlu il başkanlarına gelecek siyasi sürece ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile kurulan Millet İttifakı’nın korunmasının önemine işaret ederek, “demokratikleşme” mücadelesinin ittifak unsurlarıyla birlikte verileceğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, il başkanlarından Millet İttifakı dışındaki; AK Parti, MHP ve BBP gibi partilerin il başkanlıklarının da ziyaret edilmesini istedi.

Diğer partilerle “kısır” tartışmalara girilmemesi, ülkenin gerçek gündemine odaklanılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, vatandaşı umutsuzluğa sevk edecek olumsuz bir dil kullanmaktan kaçınılması gerektiğine dikkat çekti.

“İKTİDAR OLMAK İSTİYORSAK HALKA UMUT VERMELİYİZ”

“Mahvolduk, perişan olduk, memleket elden gidiyor” gibi söylemlerden uzak durulmasını isteyen Kılıçdaroğlu, şu uyarıyı yaptı:

“İktidar olmak istiyorsak halka umut vermeliyiz. Pozitif dil kullanmalıyız. ‘Türkiye bölgenin en güçlü devletidir. Bütün bu sorunları aşabilir. Ama Türkiye iyi yönetilmiyor. İyi yönetilirse sorunlar çözülür.’ Bunu söylemeliyiz.”

“KIBRIS HAREKATINI ÖRNEK GÖSTERİN”

Kılıçdaroğlu, kendisinin ve parti sözcülerinin maddeler halindeki açıklamalarını anımsatarak, bu önerilerin il başkanlarınca da tekrarlanmasını istedi.

“Tekrarın gücüne inanın” diyen Kılıçdaroğlu, “milliyetçi” kesimlerle yapacakları görüşmelerde, Bülent Ecevit’in başbakanlığındaki Kıbrıs Barış Harekâtı’nı örnek vermelerini istedi.

Kılıçdaroğlu, seçimlerde ilk kez oy kullanacak gençler için de yeni projeler geliştirilmesi talimatını verdi.

 



Etiketler :
DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu