kstb

telsim

19-08-2019 10:27 TÜRKİYE

Kılıçdaroğlu'na 'Doğu Akdeniz tepkisi' büyüyor: AK Parti'den sert cevap!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun herkesin Doğu Akdeniz'de olduğunu, ancak bir tek Türkiye'nin olmadığını, bunun nedeninin başarısız bir politikadan kaynaklı olması iddialarına yanıt vererek, "Dünyanın duyduğunu Sayın Kılıçdaroğlu 'yine' duymadı” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na 'Doğu Akdeniz tepkisi' büyüyor: AK Parti'den sert cevap!

Türkiye'nin dış politikasına ilişkin, geçtiğimiz gün değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin Doğu Akdeniz'de olduğunu, ancak bir tek Türkiye'nin olmadığını öne sürerek, bunun nedeninin başarısız bir politikadan dolayı olduğunu savundu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kişisel Twitter hesabından Kılıçdaroğlu’na yanıt vererek, açıklamanın bilgilerden yoksun olduğunun altını çizdi. Böyle bir bilgisizliğin CHP adına da kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayan Çelik, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine ilişkin bilgiler paylaştı ve “Dünyanın duyduğunu Sayın Kılıçdaroğlu ‘yine’ duymadı” ifadelerini kullandı.

“EN TEMEL BİLGİLERDEN YOKSUN BİR AÇIKLAMA”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir dizi Tweet atarak, şu ifadelere yer verdi: “Sn Kılıçdaroğlu, partisinin İl Başkanları toplantısında "Doğu Akdeniz'de zengin petrol var, doğal gaz yatakları var.

ABD, Yunanistan, Kıbrıs Rum Yönetimi, Mısır, Katar orada, hepsi orada. Bir tek devlet yok, Türkiye" şeklinde yine en temel bilgilerden yoksun bir açıklama yaptı.

“DAHA SORUMLU AÇIKLAMALAR BEKLEMEK TÜM KAMUOYUNUN HAKKI”

Vatandaşlarımız, CHP genel başkanının dış politika konusunda benzer yanlışlarına daha önce de defalarca kez şahit oldu.

Ancak bu ölçekte bilgisizlik CHP adına da kabul edilemez bir durumdur.

Bir genel başkandan daha sorumlu açıklamalar beklemek tüm kamuoyunun hakkıdır.

“DOĞU AKDENİZ'E GÖNDEREREK HAK VE MENFAATLERİMİZİN TAKİPÇİSİ OLDUK”

Türkiye, Nisan 2017'de Barbaros Hayreddin Paşa sismik arama gemisiyle Gaziantep Fırkateyni eşliğinde Doğu Akdeniz'de çalışmalar başlattı.

Mayıs 2019'da Fatih, Haziran 2019'da Yavuz sondaj gemilerimizi Doğu Akdeniz'e göndererek hak ve menfaatlerimizin takipçisi olduk.

“BAŞTA "MAVİ VATAN" OLMAK ÜZERE BİR DİZİ BAŞARILI TATBİKAT İCRA ETTİK”

Cumhurbaşkanımız sık sık Doğu Akdeniz’deki hak ve menfaatlerimizden asla taviz vermeyeceğimizi vurguluyor.

Ordumuz, bölgede ve deniz hudutlarımızda dünya basınına genişçe yansıyan başta "Mavi Vatan" olmak üzere bir dizi başarılı tatbikat icra etti.

Kararlılığımız vurgulandı.

DÜNYANIN DUYDUĞUNU SN. KILIÇDAROĞLU ‘YİNE’ DUYMADI”

Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki bu güçlü duruşu, dost/hasım tüm taraflara belli edilmiştir. Bu durumun Sn Kılıçdaroğlu tarafından bilinmemesi siyaset hayatımız adına kaygı vericidir. Dünyanın duyduğunu Sn Kılıçdaroğlu yine duymamıştır.

“TÜRKİYE GEREKLİ ADIMLARI ATMAYI SÜRDÜRECEKTİR”

Kılıçdaroğlu bilsin ya da bilmesin; hükümetimiz, Doğu Akdeniz'de gerek kendi ulusal hak ve menfaatlerimizi, gerekse KKTC’nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar korumaya devam edecek irade ve kararlılığa sahiptir; gerekli adımları atmayı sürdürecektir.

“ÜLKE MENFAATLERİNDEN YANA BİR TUTUM SERGİLENMESİ SİYASİ VE AHLAKİ GEREKLİLİK”

Siyasi partilerin dış politika konusunda farklı yaklaşımları olabilir. Ama her türlü yaklaşımın doğru yoruma dayanması esastır. Ayrıca ülkemizin hak ve menfaatlerinden yana bir tutum sergilenmesi siyasi ve ahlaki bir gerekliliktir”




DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu