kstb

telsim

07-11-2015 15:51 GÜNDEM

Kıbrıs'ta çözüme onay verirsek .......

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, "Türkiye kökenli vatandaşlar ile onların burada doğan çocuklarının adayı terk etmediği bir çözüme onay vermeyeceğiz." dedi.

Kıbrıs'ta çözüme onay verirsek .......

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Avusturya’da yayın yapan “Wiener Zeitung” isimli gazeteye Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rum Başpiskopos, Kıbrıs sorununun çözümüne onayını ancak, çözüm Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumlar arasındaki ilk oranı sağlarsa vereceğini, bunun da Türkiye’den gelen yerleşiklerin ve onların burada doğan çocuklarının gitmesi anlamı taşıdığını söyledi. Rum dini lider, bu şekliyle Kıbrıs'ta çözüm onay vermeleri duruda intihar etmiş olacaklarını kaydetti.

"ADANIN TÜRKLEŞMESİ ANLAMINA GELİR"

Türkiye kökenlilerin çözümün temeli olarak alınması durumunda, bunun şu an için belli olmayan bir zaman diliminde adanın Türkleşmesi anlamına geleceğini savunan Hrisostomos, çözüm sonrasında gündemde olan dönüşümlü başkanlık konusuna da değindi.

Hrisostomos, başkanın yetkilerinin ne olacağının önemli olduğunu ve sadece temsil yetkisi olacaksa başkanın Türk olmasında bir sakınca görmediğini belirtti. Aksi durumda ise başkanın Rum, başkan yardımcısının ise Türk olması gerektiğini savundu.

Hrisostomos ayrıca, mülteci kriziyle Kıbrıs sorununun ilişkilendirilmesine izin vermeyeceklerini, mülteci krizine bulunacak bir çözüm için Kıbrıs'ı feda etmelerinin söz konusu olmadığını bildirdi. 




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu