kstb

telsim

25-12-2020 07:19 GÜNDEM

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinden Amcaoğluna ve Sağlık Kuruluna destek.

Gündüz: Yüz yüze eğitim isabetli ve yerinde bir karar

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinden Amcaoğluna ve Sağlık Kuruluna destek.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Genel Sekreteri Sn. Dr. Serdal GÜNDÜZ Sağlık Bilim Kurulu ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Sn. Olgun AMCAOĞLU 2. Dönemde üniversitelerin Yüz – Yüze dönülmesi konusundaki kararını destekledi.

Sn. GÜNDÜZ KSTU’ nun ilk vaka haberi KKTC duyurulduğu günden bu yana tüm tedbirlerin en üst düzeyde alındığını ve kurum içinde personeller dahil, KSTU Uygulama ve araştırma Diş Hekimliği Polikliniğine gelen hastalar dahil çok ciddi önlemler alınarak üniversiteye girdiklerini söyledi.  

Eğitim sevdalısı olan Sn. GÜNDÜZ yüz yüze eğitimin özellikle sağlık alanında hizmet veren üniversitelerin online ortamda mezun vermelerinin hiçte sağlıklı bir eğitim politikası olmadığını vurguladı.

Sn. GÜNDÜZ Üniversite bünyesinde çok ciddi hijyen kurallarının alındığını, bulaş hastalıklarında uymamız gereken kuralları hatırlatır nitelikte olan tabelaların kurum içinde belirli noktalara asıldığını, her katta dezenfektan noktalarının kurulduğunu, kurum içinde bulunan sınıflar dahil İdari ve akademik personelin sosyal mesafe kuralına uymaları açısından en az 1m mesafe çizgilerinin olduğunu dile getirdi.

Bölge esnafı ve Ekonomisi açısından da KKTC’ nin Yüz Yüze eğitime dönmesi konusunda büyük ihtiyacının olduğu konusunun altını çizdi.

Sn. GÜNDÜZ “ Sağlık Bilim Kurulu ile  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı  Sn. Olgun AMCAOĞLU almış olduğu bu kararı isabetli ve yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu