kstb

telsim

21-01-2021 23:07 GÜNDEM

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bakanını Ziyaret Etti..

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Bu Gün Sağlık Bakanını Ziyaret Etti..

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Sağlık Bakanını Ziyaret Etti..

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Genel Sekreteri Sn. Dr. Serdal GÜNDÜZ, Poliklinik Medikal Koordinatörü Sn. Yrd. Doç. Ersin Süha VURAL ve Sürekli Eğitim Merkezi Koordinatör Yardımcısı Sn. Onur ŞANIVAR ile birlikte KKTC Sağlık Bakanı Sn. Dr. Ali PİLLİ ve Bakanlık Müsteşarı Ali ÇAYGÜR’ ün misafiri oldular.

 Gündüz Güzelyurt KSTU’ nun bulaş hastalıkları konusundaki Eğitim ve Uygulama Polikliniklerindeki önlemleri bir kez daha Pilliye iletti.

Bakanın Gündeminde Güzelyurt bölgesinde bulunan sağlık personeli başta olmak üzere bulaşıcı hastalığın seyrinin düşürülmesine ilişkin aşı çalışmalarının Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesinin Uygulama ve Eğitim Polikliniğinin desteğiyle hız kazandırmak istediğini dile getirdi.

Gündüz sağlık alanın da daha kapsamlı hizmet vermemiz için Diş Hekimliği, Beslenme ve Diyetetik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Ortopedi ve Laboratuvar hizmetleri polikliniklerinin yanı sıra daha farklı sağlık alanlarının da izinlerinin hızlandırılması konusu vurguladı.

Bakan konuşmasında “Ben aslen Güzelyurt’ luyum bölgeme sağlık alanında yapılan tüm yatırımları destekliyor ve gurur duyuyorum” dedi.

Gündüz 17 Ocak Pazar günü itibariyle Türkiye’ den getirilen Covid - 19 Aşısını Sağlık Bakanlığı Kontrolünde  Eğitim ve Uygulama polikliniklerinde çalışan sağlık personelinin ve idari personelin büyük bir kısmının aşılandığını ve işleminin tamamlandığını dile getirdi.

Gündüz salgının ilk gününden itibaren, eğitim alanları dahil olmak üzere Üniversite içinde bulunan tüm alanlarda sıkı önlemlerin alındığını ve kampüs içinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarını hatırlatan tabelaların olduğunu ve bulaş hastalığı tedbiri kapsamında Eğitim ve Araştırma Polikliniklerinin belirli saat aralıklarında düzenli olarak ULV işlemi ile dezenfekte edildiğini vurguladı




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu