kstb

telsim

27-02-2019 20:10 GÜNDEM

KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 4. EĞİTİM ZİRVESİ EURIE’DE YER ALDI

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Avrasya Yükseköğretim Zirvesi (EURIE) İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşiyor. Türkiye ile dünya yükseköğretimi arasında yeni iş birliklerinin kurulmasını hedefleyen zirveye, Türkiye ve dünyadan çok sayıda konuşmacı, bilim insanı, eğitim uzmanı ve akademisyen katılıyor. Zirvenin açılışına YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı.

KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 4. EĞİTİM ZİRVESİ EURIE’DE YER ALDI

Zirvede, 1 Mart’a kadar yükseköğretimde yeni trendler, uluslararasılaşma, yapay zeka ve akıllı diplomalar gibi birçok başlıkta paneller düzenlenerek, açılan standlarda yeni gelişmeler paylaşılmaya devam edecek.

 

KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR

 

Kıbrıs İlim Üniversitesi de “yükseköğretimde uluslararasılaşma” hedefleri doğrultusunda dünya üniversiteleri ile iş birliklerini artırmak amacıyla zirvede kendi standıyla yer aldı. KİÜ, yükseköğretimde öğrenci-akademisyen değişimi, ikili iş birliği anlaşmaları, ortak sempozyum ve konferans düzenleme, uluslararası öğrenci temin gibi konularda birçok farklı ülkeden yükseköğretim kurumu ile iş birliği anlaşması yapmayı hedefliyor. Bu önemli zirvede, Kıbrıs İlim Üniversitesi Türkiye Temsilciliği yetkilileri ile birlikte KİÜ öğretim üyeleri Doç. Dr. Akeem Adeyemi Oladipo, Yrd. Doç. Dr. Rozbeh Vaziri, Öğr. Gör. Tugay Yazgan KİÜ’yü temsil ediyor.

 

GELECEĞİ ŞEKİLLENDİREN ÜNİVERSİTELER, DÜNYA ÇAPINDA İŞ BİRLİĞİ YAPMALI

Açılış konuşmasını yapan Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) Başkanı Dr. Mustafa Aydın, zirvede yeni proje ve iş birliklerinin yapılacağını belirterek, “Bugün dördüncü zirvenin heyecanını yaşıyoruz. Yükseköğretimdeki yeni gelişmeleri ele alacağız. Dünyadan birçok kurum ve kuruluş burada. 63 ülkeden 2 bin 500 katılımcıya çok teşekkür ederim. Zirve sayesinde birçok yeni proje ve iş birlikleri yapılacak. Teknoloji değişiyor ve bunu yükseköğretime yansıtmalıyız. Geleceği şekillendiren üniversiteler, dünya çapında iş birliği yapmalı. Bilgiyi kıskanmamalıyız. Elimizde olanları paylaşmalıyız” diye konuştu.

CAMUŞÇU ‘’YABANCI ÖĞRENCİ SAYISINDAKİ ARTIŞ GURUR VERİCİ’’ AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necip Camuşçu ise Türkiye’de üniversitelerle ilgili verileri paylaştı. Camuşçu, “Üniversitelerdeki nitelikli insan gücü uygulama alanlarına yansıtılmalı. 200’ün üzerinde üniversitemizle önemli projelerimiz devam ediyor. Türkiye’de misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması projesini yürütüyoruz. Bölge ve araştırma üniversitelerimiz kategorize edildi. YÖK olarak üniversitelerin bölge ile bütünleşmesini istiyoruz. Bu nedenle birlikte çalışmalıyız. Yabancı öğrenci sayısındaki artış gurur verici. Uluslararasılaşma sadece yabancı öğrenci sayısının artması değil. İşin iş birlikleri boyutu da var. Bu zirveyle yeni iş birlikleri de kurulacak” dedi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu