kstb

telsim

07-12-2018 12:52 EĞİTİM

KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ ‘’ÖZEL ÇOCUKLARIMIZA’’ ELİNİ UZATTI

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile, KİÜ Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Ayman Kole liderliğinde, “Toplum Gönüllüleri” Kulübü ve “Psikoloji” Kulübü üyelerinden oluşan 26 kişilik ekiple Girne Özel Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

KIBRIS İLİM ÜNİVERSİTESİ  ‘’ÖZEL ÇOCUKLARIMIZA’’ ELİNİ UZATTI

KİÜ Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hukuk, Psikoloji ve Fizyoterapi bölümlerinde okuyan Toplum Gönüllüleri Kulübü ve Psikoloji Kulübüne üye öğrenciler ve Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Ayman Kole ziyaretlerinde Girne Özel Eğitim Merkezi Müdürü Eylem Varoğlu tarafından karşılandı. Ziyaret boyunca KİÜ ekibi Girne Özel Eğitim Merkezi’nin 27 öğrencisi ile birlikte dans etme, yüz ve afiş boyama gibi renkli ve eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdi. KİÜ Psikoloji Kulübü ve Toplum Gönüllüleri Kulübü üyeleri, böylesine özel çocukların kalplerine dokunabilme fırsatını bulmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Çocuklara yaşattıkları mutluluktan dolayı onur duyduklarını, zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarını, çocukların yüzlerindeki mutluluğu gördüklerinde hissettikleri  duyguların tarif edilemeyeceğini ifade ettiler.

Bu proje kapsamında toplumda bir farkındalık yaratmak istediklerini belirten KİÜ ekibi, özel çocuklara daha duyarlı yaklaşılması, vatandaşların da bu duyarlılığı kendilerinde hissetmesi gerektiğinin ve onların ne kadar sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyduklarının önemine değindi.  Etkinliğe katılanların ortak duygusu, adada yaşayan her bireyin ayda sadece 1-2 saat ayırarak bu çocuklar ile zaman geçirebileceğini, bunun çocuklara faydasının yanında katılımcılara getireceği olumlu duyguların tarifsiz olduğu idi.

KİÜ öğrencileri, bu özel gün ve hafta dolayısı ile gerçekleşen program ile yaşadıkları olumlu deneyimlerin, Sosyal Sorumluluk Projesi çalışmaları kapsamında planladıkları ve gerçekleştirdikleri bu tür etkinliklerin ilerleyen günlerde devam etmesi için kendilerini motive ettiğini ifade ettiler.

 

Psikoloji 1. sınıf öğrencisi ve Psikoloji Kulüp Başkanı Kübra Tepe ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 1. Sınıf öğrencisi ve Toplum Gönüllüleri Kulüp Başkanı Canan Aydemir, bu güzel etkinlikte öncülük etme fırsatını veren, etkinliği gerçekleştirirken maddi ve manevi katkı sağlayan KİÜ Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Selman Arslanbaş ve Öğrenci Dekanı Sn. Ayman Kole ile KİÜ ailesine teşekkürlerini ilettiler. Ziyaret, özel çocuklara KİÜ öğrencileri tarafından getirilen pasta ve hediye dağıtımı ile sona erdi.

 




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu