kstb

telsim

22-08-2019 17:10 EĞİTİM

KAZAKİSTAN SANATÇILARI SERGİSİ İLE TÜRKMENİSTANLI RESSAM YAGSHYMYRAT KERİMOV’UN KİŞİSEL RESİM SERGİSİ AÇILDI

Kazakistanlı 5 sanatçı ile Türkmenistanlı Ressam Yagshymyrat Kerimov’un Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için ayrı ayrı özel olarak hazırlığı ve toplamda 47 eserden oluşan iki ayrı resim sergisi Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy tarafından açıldı.

KAZAKİSTAN SANATÇILARI SERGİSİ İLE TÜRKMENİSTANLI RESSAM YAGSHYMYRAT KERİMOV’UN KİŞİSEL RESİM SERGİSİ AÇILDI

Kazakistanlı 5 sanatçı ile Türkmenistanlı Ressam Yagshymyrat Kerimov’un Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için ayrı ayrı özel olarak hazırlığı ve toplamda 47 eserden oluşan iki ayrı resim sergisi Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy tarafından açıldı.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Kıbrıs Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda yer alan serginin açılışına, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel, Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Savaşan, rektör yardımcıları, öğretim elemanları, sanatçılarla davetli misafirler katıldı.
Serginin açılışında Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Kazakistanlı sanatçılar adına Kuandyk Baimukhanov ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy birer konuşma yaptı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Yakın Doğu Üniversitesi yerleşkesinde konumlandırılan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin, çağdaş estetik değerler ve anlayışlar düşünüldüğünde, ülkenin uluslararası platform ve kendi özvarlığına hitap eden önemli bir seçme, biriktirme, koruma ve sergileme işlevlerini yerine getireceğini söyledi.
Kıbrıs Modern Sanat Müzesi koleksiyonunun, sanat tarihi bağlamında ülkelerini en iyi şekilde temsil edecek eserlerden oluşacağını belirten Prof. Dr. Şanlıdağ, bugüne kadar yüzlerce sanatçının proje kapsamında çalıştaylara katılarak sergiler açtığını dile getirdi.                   
Prof. Dr. Şanlıdağ, “Son 10 ayda kampüste açılan sergi sayısı 100’ü aşmış durumdadır. Eser sayısı ise 12.000 in üzerindedir” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, pekçok ülkeden sanatçıyı bir araya getiren, yaratıcılıkta özgürlük sağlayan, Dünya sanatını bu coğrafyada birleştiren Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin, eski eserler ve modern sanat alanındaki tüm yapıtların sergilenmesine olanak sağlayacak şekilde bu coğrafyanın en büyük modern sanat müzesi olarak yükseldiğini ifade etti.
Sözlerinin sonunda Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsünde Müzeler Bölgesi’nde 7 müze yer alacağını dile getiren Prof. Dr. Şanlıdağ, Kıbrıs Araba Müzesi, Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi, Milli Tarih Müzesi, Denizcilik Müzesi, Bıçak ve Kılıç Müzesi ile Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin sanatseverlere sunulacağını kaydetti.
Kazakistanlı sanatçılar adına konuşan Kuandyk Baimukhanov ise “Yakın Doğu Üniversitesi ailesi Kuzey Kıbrıs toprağına gelen Türk dünyası sanatçılarını sıcak karşıladığınız ve bu anı bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Verimli çalışabilmemiz için bizlere sağladığınız büyülü atmosfer ve özel ilgi için de şükranlarımızı sunarız. Türk dünyasının sanat ve kültürünü bir çatı altında barındıracak olan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi dünyada ilk ve tektir. Dünya müzeleri arasında yer alacak bir müze potansiyeline sahip bir müzedir. Bu misyonu gerçekleştirmek adına çalışan ve çaba gösteren herkese başarılar ve enerji dilerim” diye konuştu.




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu