kstb

telsim

23-09-2015 15:43 EĞİTİM

KAÜ’den gençlere hayatını etkileyecek büyük fırsat

Yaratıcı gençler, hazır mısınız Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), iletişim konusunda kendini geliştirmek isteyen gençlere asla kaçırılmayacak muhteşem bir fırsat sunuyor. İlk eğitim yılında, iletişim gücü yüksek ve çok yönlü öğrencilere bir çok burs olanağı sunan KAÜ, farklı ve heyecan verici burs sınavıyla da dikkat çekiyor. Genç öğrencilerin içinde barındırdığı yetenekleri değerlendirebileceği, yaratıcı düşüncelerini olgunlaştırıp geliştirebileceği, bulundukları veya bulunmak istedikleri yerleri, hayalleri ön plana çıkarmayı düşünen gençlere yönelik burs olanakları, konusunda uzman KAÜ akademisyenleri tarafından gerçeğe dönüştürülecek.

KAÜ’den gençlere hayatını etkileyecek büyük fırsat

Klasik sınav sistemlerini unutun

KAÜ’den yapılan açıklamada "Klasik sınav sisteminden uzak, uygulanan kayıt kabul ve başvuru için talep edilen bilgiler ışığında ögrencinin bugüne kadar lise hayatı boyunca sahip olduğu başarı, sosyal yönleri, gelecek beklentileri, bilinci ve  yaratıcılığı ölçülerek kendileri en iyi şekilde yönlendirilecek” denildi.

Burs başvuruları için gerekenler Başvuru Formu’nda şöyle sıralanıyor:

Kişiliğinizle fark yaratın

"Burs Başvuru Formu, toplam puanın %30 oranında etki edecek öz değerlendirme ile başlıyor.

Ögrenci bu bölümde neden ilgili bölümü, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde okumak istediğinden ve gelecek hedeflerinden bahsedecek.

%20'yi oluşturan ikinci bölümde öğrenciden lise diploması ve bugüne kadar sahip olduğu akademik deger taşıyan belgeleri, çevrimiçi platforma eklemesi isteniyor.

3. bölümde ögrencinin sosyal yönü test ediliyor, bu bölümde başvuru yapan öğrencinin bugüne kadar katılım gösterdiği sosyal projeler, etkinlikler ve festivallerin belirtilmesi, üyesi bulunduğu sosyal ve/veya sporla ilgili kulüpleri aktarması bekleniyor.

 

 

 

Sosyal yönü güçlü olan öğrenciler, burs kazanmak icin bu bölümde %20 öne geçiyorlar. 

4. Bölümde, öğrenciden bir referans mektubu talep ediliyor. Bu mektup, öğrencinin birinci dereceden akrabası olmayan ve daha önce ögrenciyi herhangi bir kurum/kuruluş, dernek veya okulda, öğrenciyi denetleyen birinden talep ediliyor.

Referans öğrencinin başvurusunu %10 oranında etkiliyor.

Son olarak, maksimum %20 puan kazandıracak, öğrenci için keyfli bir kısım olan öz-çekim video ile, 90 saniyede öğrencinin kendisini Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’ne tanıtması isteniliyor. Bu kısımda öğrenciler söyleyeceklerinde, kendilerini ifadede herhangi bir soruya tabi tutulmadan, özgürce kendilerini tanıtmaları isteniyor.

 

 

 




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu