kstb

telsim

09-01-2019 08:03 EKONOMİ

İŞTE GÜNÜN İLK DÖVİZ KURLARI

ABD ile ilişkilerin bozulabileceği ve artan jeopolitik riskler nedeni ile dün yükselmeye başlayan dolar güne küçük bir düşüşle başladı. Dolar dalgalı harelet ederken 9 Ocak Çarşamba sabahına 5.47'den uyandı.

İŞTE GÜNÜN İLK DÖVİZ KURLARI

Dün, ABD heyetini ile Ankara'da yapılan zirve sonrası ilişkilerin bozulabileceği endişeleri doları yükseltti.

Yüzde 2'nin üzerinde değer kazanan ve 5.50 seviyesinin üzerini gören dolar 9 Ocak Çarşamba sabahına 5.4738 seviyelerinde uyandı. TL dolar karşısında yüzde 0.30 değer kazandı.

BOLTON'UN ZİYARETİ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un Türkiye ziyareti nedeniyle baskı altında bulunan TL dün gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrıştı.

ZİRVE DÜN YAPILDI
Bolton, Pazar günü İsrail'de yaptığı açıklamada ABD'nin Suriye'den çekilmesi için yeni bir şart ortaya sürerek Türkiye'den ABD'nin Suriye'deki Kürt müttefiklerini korumayı kabul etmesini istemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolton'a sert tepki göstermişti. Bolton dün Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Suriye'den çekilme sürecine ilişkin görüşmelerde bulundu.

KALIN: KİMSEDEN İZİN ALMAYIZ
Kalın görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında Bolton'la çekilme sürecini konuştuklarını söyleyerek, "Nasıl olacağı, dağıtılan silahların ne olacağı, ABD üslerinin akıbeti gibi konuların açıklığa kavuşturulması gerekiyor" dedi. Kalın, "ABD 'bizimle koordine olmadan operasyon doğru olmaz' demişti; herkesle koordinasyon yaparız ama kimseden izin almayız... Biz her an hazırız, her türlü terör tehdidine karşı gerekli adımları her an atarız" ifadesini kullandı. Dolardaki son durum şöyle:

Saat 08:44'de dolar, euro ve sterlin




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu