kstb

telsim

25-09-2019 10:50 TÜRKİYE

İstanbul’da korkutan deprem

İstanbul’da korkutan deprem

Marmara Denizi'nde 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Silivri'nin 20.18 km açıklarında olan deprem, İstanbul ve çevre illerde paniğe neden oldu. Depremin ardından en büyüğü 3.4 olan 15 artçı daha kaydedildi

İstanbul depremle sallandı...

Marmara Denizi'nde dün saat 11.00'de 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem İstanbul’un birçok ilçesinden de hissedildi. AFAD, depremin merkezinin İstanbul’un Büyükçekmece ilçesi ile Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi arasında olduğu ve büyüklüğünün 4.6 olduğunu duyurdu. Sarsıntının yerin 5,36 km derinliğinde olduğu bildirildi.

İlk belirlemelere göre; depremde can ya da mal kaybı olmadı.

Paniğe neden olan deprem nedeniyle Silivri'de bazı okullar boşaltıldı.
İstanbul'da meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar, okulda olan çocuklarının yanına koştu. Aileler, korku yaşayan minikleri alarak evlerinin yolunu tuttu. İstanbul ve çevre illerde hissedilen 4,6 büyüklüğündeki deprem, mega kentte paniğe yol açtı. Bahçelievler'de bulunan Behiye Dr. Nevhiz Işıl İlkokulu öğrencileri sarsıntıyla büyük korku yaşarken, hemen okulun bahçesine alındılar. Ardından öğretmenler ailelere mesaj yoluyla ulaşarak korku yaşayan çocuklarını okuldan alabileceklerini söyledi. Bunun üzerine hızlı bir şekilde okula gelen veliler, okul önünde yoğunluk oluşturdu. Yaşadıkları korkuyu anlatan minikler, ardından aileleriyle birlikte evlerini yolunu tuttu.

15 ARTÇI SARSINTI
Depremin ardından Marmara Denizi'nde En büyüğü 3,4 en küçüğü 1,2 büyüklüğünde olan 15 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

Beylikdüzü açıklarında 2.2 (Saat 09.21); Marmaraereğlisi açıklarında 3.0 (Saat 10.30) büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi.

NTV'ye konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli şunları söyledi:

"İlk bilgilere göre bir bina yıkılması ve can kaybı yok. Depremlere hazır olunmadığını söyleyebilirim. Biz çok ivedi bir şekilde konutlarımızın güvenli hale getirilmesi için kentsel dönüşüm müdürlüğünden tutun da bir plan yapılması dahil çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yapı stokunun iyileştirilmesi yanında acil durumlarla ilgili eylem planlarının çalışmalarının da yapılması lazım. Hazır değiliz maalesef. 4 deprem oldu gibi bir bilgi var elimizde. Uzunca yıldır konuşulan Marmara Denizi, Silivri açıklarında oldu. Bu durum bizi kaygılandırıyor ama kaygı sonucunda yapacağımız şey belli. Yapmamız gerekenler var. Belli noktalarda sorunlarımız var, elimiz kolumuz belli noktalarda bağlı. İstanbul'un hızlı dönüşüme yol açacak bir planlamaya kavuşması için ciddi bir kafa değişikliğine ihtiyaç var."

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise şunları söyledi:
"Silivri'de herhangi bir mal ve can kaybı, yaralanma bilgisi bize ulaşmadı. Silivri'de Doğa Hareketlerini İzleme Derneği var. Oradan aldığım bilgiler bunun bir öncü deprem özelliği taşımadığı bilgisi var. Bizler şehrin yapı stokunu depreme hazırlıklı hale getirmekle görevliyiz. Biz hem İBB hem de merkezi hükümetle Silivri ve İstanbul'daki depreme hazır olmayan binaları hızlıca tespit etmekle yükümlüyüz. Silivri'de panik hali var, deprem yüzeye yakın olduğu için. Olumsuz hiçbir şey yok."




DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu