kstb

telsim

19-11-2015 10:00 DÜNYA

IŞİD'in, G20'ye Saldırmayı Hedeflediği Ortaya Çıktı

Ankara'daki barış mitingine yönelik canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma, IŞİD’in Antalya’da yapılan G-20 zirvesine yönelik saldırı planı yaptığını ortaya çıkardı.

IŞİD'in, G20'ye Saldırmayı Hedeflediği Ortaya Çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gaziantep’teki hücre evlerine yapılan baskında, Gaziantep Emiri olarak bilinen Yunus Durmaz’ın bilgisayarı ele geçirildi. Bilgisayardaki incelemede, IŞİD’in Antalya’da yapılan G-20 zirvesini hedef seçtiği belirlendi. IŞİD üyelerinin, devlet başkanlarının kalacakları otellere yönelik keşif yaptıkları tespit edildi. Savcılığın uyarısıyla Antalya’ya giriş ve çıkışlar sıkı kontrol altına alındı, oteller bölgesinde güvenlik üst seviye çıkarıldı.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLI HABERLEŞME

IŞİD’in Türkiye’de 18 ilde 26 hedef belirlediği de tespit edildi. İzmir ve İstanbul’da eğlence ve turistik mekanların bu hedefler arasında bulunduğu bildirildi. Örgütün, Türkiye’de bulunan Yahudi cemaati, Alevi örgütleri, bazı sol grupları da kendisine hedef seçtiğine ilişkin bilgilere ulaşıldı. Hücre evinde 790 bin de fotoğraf ele geçirildi. Örgütün, bu fotoğraflara yerleştirdiği özel şifreler sayesinde, Suriye’deki merkezle bağlantı kurduğu anlaşıldı. Bazı çıplak kadın fotoğraflarına yerleştirilen mesajla haberleşmenin sağlandığı tespit edildi




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu