kstb

telsim

12-11-2019 16:37 TEKNOLOJİ

Instagram, yeni TikTok olacak! Sahneler geliyor

Instagram neredeyse her gün yeni bir özelliği ile teknoloji basınında gündem olmaya devam ediyor.

Instagram, yeni TikTok olacak! Sahneler geliyor

Instagram neredeyse her gün yeni bir özelliği ile teknoloji basınında gündem olmaya devam ediyor. Son olarak, kullanıcıların Instagram’ı neredeyse TikTokgibi kullanacağı yeni bir özellik ortaya çıktı. Bu Instagram özelliği ile kullanıcılar klipler çekebilecek, arka plana müzik ekleyebilecek.

Instagram özelliği ile TikTok olma yolunda

Facebook’un sahibi olduğu Instagram, TikTok’un bazı özelliklerini kopyalama üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Instagram mühendisleri, kullanıcıların kliplere AR efektleri ve arka plan müzikleri eklemesine yardımcı olacak, aynı zamanda hız ayarlamaları yapmasına olanak sağlayacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Konuyla ilgili ilk duyuru yine tersine mühendislik uzmanı Jane Manchun Wong’tan geldi. Wong, bu özellik ile birlikte Instagram’ın TikTok olma yolunda olduğunu söyledi.

‘Sahneler’ ismindeki özelliğin şimdilik ne zaman geleceği bilinmiyor.

Wong‘un Instagram özelliklerini birkaç ay önceden tespit etme konusunda yetenekli olduğunu söyleyebiliriz. Instagram’ın yeni yeni test etmeye başladığı beğeni gizleme özelliğini yaklaşık 1 ay önceden ortaya çıkarmıştı.

Facebook’un, TikTok’un yükselişini engelleme konusunda istekli olduğu da kulislerde konuşuluyor. ABD tarafından incelemeye alınan TikTok’un önemli bir büyüme kaydettiğini söyleyebiliriz. Bu büyümenin, incelemelerle yavaşlaması durumunda Instagram beklediği atağı yapabilir.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu