kstb

telsim

05-12-2019 12:40 GÜNDEM

İnsan Hakları günü dolayısıyla film gösterimi yapılacak

Europe Direct Lefkoşa, İnsan Hakları günü dolayısıyla, 13 Aralık 2019 Cuma akşamı saat 19:00’da Dayanışma Evi’nde film gösterimi düzenliyor.

İnsan Hakları günü dolayısıyla film gösterimi yapılacak

Halka açık ve ücretsiz olan etkinlik, Dayanışma Evi, Hollanda Büyükelçiliği, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği, Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği ve Home Café işbirliğiyle organize ediliyor.

‘Ejderhayla Yüzleşmek’ isimli filmin gösteriminden sonra, Zelia Gregoriou ve Yetin Arslan’ın katılımıyla bir panel gerçekleştirilecek. Ardından, Amalgamation Korosu’nun canlı performansı ve resepsiyon takip edecek. Filmin orijinal dili Dari olup, İngilizce altyazılı gösterilecektir.

İnsan Hakları Günü, her yıl 10 Aralık’ta, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, 1948’de İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni kabul ettiği gün anılmaktadır.

Ejderhayla Yüzleşmek belgeseli hakkında:

Film yapımcısı Sedika Mojadidi, Afganistan’da ön saflarda iki hayranlık uyandıran kadına katılır: başarılı bir doktor ve ardından milletvekili olan Nilofar, kadınlar için barışı ve refahı sağlama görevini üstlenmistir; üst düzey araştırmacı gazeteci Shakila ise sorunlu ülkesinde neler olup bittiğine dair gerçeği ortaya koymaya çalışmaktadır. Film, artan şiddet tehdidi altındaki bu iki kadının, Afganistan’a karşı görev ve sevgi duyguları ve ailelerinin güvenliği arasında seçim yapmak zorunda kalmalarını anlatıyor.

Film, 2018 İnsan Hakları İzleme Örgütü Film Festival’inde, Nestor Almendros film yapımcılığında cesaret ödülünü kazanmıştır.

Gösterim ile ilgili detaylı bilgi için Europe Direct Nicosia’ya  [email protected] veya 00 357 99 593919 / 00 90 548 856 30 32  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu