kstb

telsim

26-09-2015 16:57 EKONOMİ

IMF,126 milyon Euro’luk diliminin ödenmesini onayladı

Uluslararası Para Fonu, IMF, İcra Kurulu, Kıbrıs`ın ekonomik uyum programı`nın sekizinci gözden geçirilmesini dün tamamladı ve kurtarma yardımının yaklaşık 120 milyon avroluk diliminin ödenmesini onayladı. Böylelikle program çerçevesinde Kıbrıs`a ödenen yardımın toplamı 882 milyon avro oldu.

IMF,126 milyon Euro’luk diliminin ödenmesini onayladı

IMF`den yapılan açıklamada, dokuzuncu gözden geçirmenin yıl sonundan önce yapılacağı bildirildi.

Kıbrıs`ın AB ve IMF ile 10 milyar avroluk kurtarma programını tamamladığı Mart 2013`ten bu yana Kıbrıs yaklaşık 7 milyar avro yardım aldı.

IMF Genel Müdür Yardımcısı Mitshuhiro Furusawa, yaptığı açıklamada, Kıbrıs`ın reform programının başarılı olmaya devam ettiğini, yılın ilk yarısında ekonomik faaliyetin beklenenden daha iyi olduğunu ve mali verimliliğin planlanandan önde olduğunu duyurdu.

Ana bankacılık sisteminde likiditenin gelişmekte olduğunu, kredileri çözme umudunun arttığını ifade eden Furusawa, ileriki günlerde sağlıklı makro ekonomik yönetimin devam etmesinin ve reforma hız kazandırılmasının önemli olduğuna işaret etti.

Mitshuhiro Furusawa, takipteki kredilerin halledilmesindeki önemli gelişme sağlamanın, mali istikrarı korumak ve büyümeyi itelemek açısından acil bir öncelik olduğunun altını çizdi.

IMF Genel Müdür Yardımcısı Furusawa, “Bankacılık denetlenmesi ve düzenlenmesinin güçlendirilmesi için daha fazla çalışma gerekmektedir. Önemli olan mali kurumların borçları yeniden yapılandırma çabalarına devam etmesidir. Bölgede devam eden belirsizlikler ışığında, Yunan mülkiyetli banka şubelerin mali statüsünün yakından takip edilmesi yetkisi devam edecektir” dedi.

Kıbrıs`ın mali performansını etkileyici bulan Furusawa, konuşmasının sonunda, Kıbrıslı yetkililere, özelleştirme programındaki gecikmelerin üstesinden gelme ve iş ortamının geliştirilmesiyle ilgili diğer esas yapısal reformları da kararlı bir şekilde sürdürmeleri çağrısında bulundu.




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu