kstb

telsim

25-06-2022 23:59 GÜNDEM

İlaca yüzde 20 zam yolda.. Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz: “İhracat yasağı devam ediyor; Biz kardeş ülke değil miyiz?”

Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, ilaç sektöründe Türkiye’den KKTC’ye birçok kalem ilaçta uygulanan ihracat yasağının kalkması gerektiğini söyledi, "biz kardeş ülke değil miyiz?" diye sordu.

İlaca yüzde 20 zam yolda.. Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz: “İhracat yasağı devam ediyor; Biz kardeş ülke değil miyiz?”

KKTC’nin kronik sorunlarından Türkiye’den KKTC’ye ihracat sorunu devam ediyor.

Öte yandan ilaçlara da yakın zamanda yüzde 20 zam öngörülüyor.

Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, ilaç sektöründe Türkiye’den KKTC’ye birçok kalem ilaçta uygulanan ihracat yasağının kalkması gerektiğini söyledi.

İlaçta ihracat yasağı İle ilgili geçmişte birçok kez KKTC Sağlık Bakanlığı’na Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ve Ecza Deposu yetkilileri ile sorunu ve çözümü aktardıklarını kaydeden birlik başkanı Öksüz, bu durumun Ercan’ın iç hatlara alınarak özel statü uygulanmasından daha önemli olduğunu, bunun insan sağlığı olduğunu vurguladı.

Katıldığı tv programında konuşan Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, konu hakkında şunları söyledi;

“İhracat yasağı demek KKTC’ye yapılan muamelenin Suriye’den İran’dan Amerika’dan, Almanya’dan farkımız yok demektir. İki kardeş ülke isek biz eğer, bu ihracat yasağı olmamalı. Bunun önemi Ercan’ın özel statü ile Türkiye’nin iç hatları olmasından da büyüktür. İnsan sağlığıdır burada mesele… Bir biletin ucuz olması mı önemlidir insan sağlığı mı?” 

 




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu