kstb

telsim

27-03-2021 12:46 GÜNDEM

İÇİŞLERİ BAKANI EVREN 27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle mesaj yayımlayarak, tiyatro sanatçılarının, Kıbrıs Türk Halkı’nın kültürünün, özgün kimliğinin, varoluş ve demokrasi mücadelesinin yaşatılmasında, geleceğe taşınmasında önemli bir role sahip olduğunu vurguladı.

İÇİŞLERİ BAKANI EVREN 27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

İçişleri  Bakanı Kutlu Evren, 27  Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle mesaj yayımlayarak, tiyatro sanatçılarının,  Kıbrıs Türk Halkı’nın kültürünün, özgün kimliğinin, varoluş ve demokrasi mücadelesinin yaşatılmasında, geleceğe taşınmasında önemli bir role sahip olduğunu vurguladı.
Tiyatronun yaşamın bir parçası olduğunu kaydeden Evren, tiyatronun insanın yaşam serüvenindeki acıları, sevinçleri, kimi zaman güldüren, kimi zaman ise düşündüren olayların sahnede canlandırılması ile insanın kendini yeniden yaşaması  olduğunu ifade etti.
Tiyatronun aynı zamanda bir eğitim görevi de gördüğünü ve insanların  düşünsel hayatına katkı koyduğunu belirten Evren mesajında şöyle dedi:
“Bugün, tiyatro sanatçılarımız, yaratıcılıkları, duyarlılıkları ve aydın kimlikleri ile bu topraklardan sanatın sihrini, umudun sesini ve kültürümüzün özünü dünyaya duyuran en kıymetli temsilcilerimizdirler.  
Bu duygu ve düşüncelerimle, 21. yüzyılda, çağdaş tiyatro anlayışı ile Kıbrıs Türk Kimliği ve kültürüne sahip çıkan, tüm tiyatro sanatçılarımızın “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” nü kutlar, esenlikler dilerim.”




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu