kstb

telsim

30-03-2018 21:59 EĞİTİM

İAÜ'den dünyada bir ilk

İstanbul Aydın Üniversitesi meslek yüksek okulu hocalarından büyük başarı Yabani hayvanlar için kurulan kapana sıkışarak ağır yaralandıktan sonra kolları kesilen ‘Karamel’ isimli sincap için İstanbul Aydın Üniversitesi'nde yapılan tekerlekli protez kollar takıldı. Karamel’in zaman içerisinde tekerlekli protez kola uyum sağlayacağı öğrenildi.

İAÜ'den dünyada bir ilk

Batman'da yabani hayvanlar için kurulan kapana sıkışarak ağır yaralanan "Karamel" isimli sincap, hayvansever Tayfun Demir'in yardımı ile tedavi edildi.Kollarında ciddi hasar oluşan 'Karamel' geçirmiş olduğu zorlu iki ameliyatın ardından hayata tutunabildi fakat kolları kesilmek zorunda kaldı. Sincap Karamel'in durumunu öğrenen İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri, sincaplara karşı özel ilgisi olan Bilgisayar Mühendisi Tayfun Demir ile bir araya gelerek Karamel'in protez kollara kavuşabilmesi için seferber oldu. Sincabın tekrar hayata tutunması için çalışmalar yapan öğretim görevlileri 'Karamel' için tekerlekli protez kol yaptı.
.
Sincap Karamel protez kollarına kavuştu 
Öğretim görevlileri tarafından yapılan tekerlekli protez kol 'Karamel' isimli sincabın vücuduna bağlandı. Protez kol sayesinde tekrar dik durmaya başlayan sincap, alışma sürecinde olduğu için ilk başlarda hareket etmedi. Karamel'in zaman içerisinde vücuduna takılan proteze alışacağı ve kontrollü bir şekilde hayatına devam edeceği öğrenildi.


 




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu