kstb

telsim

11-08-2018 21:49 GÜNDEM

HÜKÜMET HALKI RAHATLATACAK ADIMLAR ATMAKLA YÜKÜMLÜ

Bağımsızlık Yolu, Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi sebebiyle, halkın temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak noktaya geldiğini işaret ederek, hükümetin halkı rahatlatacak adımlar atmakla yükümlü olduğunu kaydetti. Bağımsızlık Yolu’ndan yapılan yazılı açıklamada, halkın bu krizden daha az etkilenmesini sağlayacağı belirtilen bir dizi acil önlem kamuoyuyla paylaşıldı.

HÜKÜMET HALKI RAHATLATACAK ADIMLAR ATMAKLA YÜKÜMLÜ

Önlemlerden bazıları şöyle:
“Konut ve küçük esnaf kira sözleşmelerinin döviz üzerinden yapılmasını tamamen engelleyecek ve sözleşmeleri Türk Lirası’na bağlayacak önlemler derhâl alınsın. Mevcut kiralar 1 Ocak 2018 tarihli döviz kuruna sabitlensin.
Vatandaştan oturduğu ev için alınan emlak gelir vergisi ortadan kaldırılsın.Konutlar için 0-250 kWs tarifeye kadarki temel elektrik tüketimi harcaması ücretsiz olsun.
Tüp gaza yapılan toplam 9 TL’lik artış geri alınsın.
Devlet okullarında kayıt parası, kağıt parası, kırtasiye parası, kıyafet parası ve dergi parası adı altında öğrencilerden talep edilen her türlü ödeme ortadan kaldırılsın, devlet okulları tamamen ücretsiz olsun.
Sigorta yatırımları yapılmayan veya eksik olan her işçinin kamusal sağlık hizmetlerinden yararlanması sağlansın.
Anayasal hak olan ücretsiz sağlık hizmetinin, bağış, katkı, fon vs. şekillerde ücretlendirilmesine derhal son verilsin.
Asgari Ücret, kamudan en düşük maaşı çeken emekçinin maaşına sabitlensin. On kişi ve üzeri çalışanı olan patronların sendikasız işçi çalıştırması yasaklansın. İşsizlik ortadan kalkana kadar, mevcut çalışma izinlerinin yenilenmesi ve özel uzmanlık alanları dışında yeni çalışma izni verilmesin”.
(TUĞ/ŞEB)




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu