kstb

telsim

18-11-2019 16:59 TEKNOLOJİ

Huawei’nin ikinci 90 günü doluyor!

Amerika Birleşik Devletleri, Huawei’nin ulusal güvenliği tehdit ettiğini gerekçe göstererek Çinli üretici ile Amerikalı şirketlerin iş yapmasını engelledi.

Huawei’nin ikinci 90 günü doluyor!

Amerika Birleşik Devletleri, Huawei’nin ulusal güvenliği tehdit ettiğini gerekçe göstererek Çinli üretici ile Amerikalı şirketlerin iş yapmasını engelledi. Bunun için ilk etapta Huawei‘ye 90 günlük süre veren ABD, sonrasında bu 90 güne bir 90 gün daha ekledi. Şimdi ise ikinci 90 günün sonuna geliniyor. Huawei 90 gün sonunda ne yapacak? 

Huawei 90 gün sonrası ne yapacak?

ABD tarafından Huawei’ye verilen ikinci 90 günlük süre 19 Kasım günü sona eriyor. Şimdi ise gözler, bu sürenin dolmasının ardından neler olacağına çevrildi. Tahminler, Huawei’nin ABD’den 90 günlük süre daha alacağı yönünde. 

Mayıs ayında, ABD Ticaret Bakanlığı, Huawei’yi ticari açıdan kara listeye eklemişti. Bunun ardından Huawei, Google gibi Amerikan devleri ile iş yapamaz hale geldi. Ardından ise şirkete, mevcut müşterilerine hizmet verebilmesi için 90 günlük süre tanındı. Bu sürenin dolmasının ardından yeni bir 90 gün daha tanındı.

Şimdi kaynaklara göre, yeni bir uzatma daha gündemde. Bu uzatma da kısa süre içinde ilan edilecek. Ancak, şimdilik resmi kaynaklardan gelmiş bir bilgi yok.

Yeni bir uzatma, 17 Şubat 2020 tarihine kadar Huawei’nin nefes almasını sağlayacak.

Daha önce ABD Ticaret Sekreteri Wilbur Ross, Huawei ile iş yapmak isteyen birçok ABD’li şirket olduğunu ve bunların lisans başvurusunda bulunduğunu açıklamıştı. Huawei ile iş yapmak isteyen şirketlerin çok sayıda olması da yeni bir 90 günlük süre ihtimalini kuvvetlendiriyor.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu