kstb

telsim

19-11-2019 12:49 TEKNOLOJİ

Huawei, HarmonyOS kararını açıklayacak

Huawei, ABD ile yaşanan ticari krizin ardından Google servislerini kullanamaz hale geldi.

Huawei, HarmonyOS kararını açıklayacak

Huawei, ABD ile yaşanan ticari krizin ardından Google servislerini kullanamaz hale geldi. Öyle ki ailenin en yeni amiral gemisi modelleri Mate 30 ve Mate 30 Pro, bu servisler olmadan satışa çıktı. Bu sürecin ardından Huawei HarmonyOS ile ilgili yeni kararını açıklamaya hazırlanıyor.

Huawei HarmonyOS konusunda ne yapacak?

Huawei ekosistemindeki farklı platformları desteklemek adına geliştirilen HarmonyOS için akıllı telefon sinyalleri çalmaya başladı. Huawei yöneticisi Vincent Pang yakın zaman önce yaptığı açıklamada yeni işletim sisteminin 6 ila 9 aylık süre içinde akıllı telefonlarda boy göstermeye başlayacak. Tabii şirketin bu konuyla ilgili bir stratejisi var.

Huawei Başkanı Liang Hua, Huawei’nin 20 Kasım günü HarmonyOS’a dair stratejisini açıklayacağını duyurdu. CNBC’ye verdiği röportajda, merak edilen tüm soruların yanıt bulacağını belirten yönetici hem Huawei kullanıcılarını hem de teknoloji severleri heyecanlandırdı.

Vincent Pang‘in açıklamasının ardından, stratejinin de açıklanacak olması HarmonyOS işletim sistemli Huawei markalı akıllı telefonların ayak sesleri olarak tanımlanıyor.

Ağustos ayında karşımıza çıkan HarmonyOS ilk olarak Huawei ve Honor markalı akıllı televizyonlarla adını duyurdu. İşletim sisteminin akıllı saatlerde, araç içi sistemlerde ve akıllı hoparlörlerde de kullanılacağı söylendi.

Huawei’nin işletim sistemi daha fazla platform için gelişimini sürdürecek gibi görünüyor. Bu arada, diğer yandan Google servisleri ile ilgili durumun ne olacağı da şimdilik merak konusu.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu