kstb

telsim

01-12-2020 15:06 GÜNDEM

Helikopter ile havadan biyolojik çam kese böceği mücadelesi programı başladı

Helikopter ile havadan biyolojik çam kese böceği mücadelesi programı başladı

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi, ormanların korunması çalışmaları kapsamında, çam ormanlarında büyük tahribata yol açan çam kese böceğine karşı biyolojik metotlarla mücadeleyi sürdürüyor.

Bu yıl için 8 bin 250 hektarlık orman sahasında yürütülecek olan ‘“Helikopter ile Havadan Biyolojik Çam Kese Böceği Mücadelesi” programının başladığını ifade eden Orman Dairesi, 2016’dan bu yana kesintisiz yürütülen projenin başarılı sonuçlarının olumlu etkilerinin görülmeye başladığını belirtti.

Orman Dairesi açıklamasında, biyolojisi gereği toprakta 8-9 yıla kadar rezerv olarak kalan çam kese böceklerinin verdikleri zararın tamamen ortadan kaldırılabilmesi için mücadelenin kesintisiz olarak sürdürülmesi gerektiği vurgulandı. Mücadelenin yüksek teknik bilgi, bilimsel yaklaşım, donanım ve tecrübe gerektirdiğine de işaret edilen açıklamada,“Umuyoruz ki 2020 yılındaki “Helikopter ile Havadan Biyolojik Çam Kese Böceği Mücadelesi” projemizi başarılı bir şekilde tamamlayarak, ormanlarımızı bu ateşsiz yangından kurtarma yolunda önemli bir aşamayı daha başarıyla tamamlayabiliriz” denildi.  




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu