kstb

telsim

24-09-2015 07:25 EKONOMİ

Harmancı'dan '1 milyonluk külfet

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Havadis Gazetesi'nde yer alan “Bir milyonluk ek külfet” başlıklı habere Sosyal Medya'dan tepki gösterdi.

Harmancı'dan '1 milyonluk külfet

Havadis Gazetesi'nde yer alan  "LTB ile BES Toplu İş Sözleşmesi Konusunda Uzlaştı. Belediye Bütçesine Yıllık 1 Milyon TL EK Külfet getirecek olan sözleşme belediye Meclisi’nden de oy çokluğuyla onay aldı" haberi üzerine LTB Başkanı Mehmet Harmancı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada bunun "kasıtlı bit aldatmaca" olduğunu iddia etti.

İşte Harmancı'nın o açıklaması:

Ek külfet getiriyormuşum! Risk ödeneği ile iddia edilen 1 milyon TL'lik ek külfet haberi kasıtlı bir aldatmacadır.Çöp kamyonunun arkasında olan, cenaze yıkayan, kanser riski taşıyan ve asfalt isinde ugraşan 52 kişinin toplamına aylık total 5500 TL (5 TL günlük) ek ödeme yapılıyor. Sokakta çöp bulsa telefonumdan arayan basın TiS konusunda belediye meclis üyelerinden görüş alabiliyor ama bizlere ulaşmıyor. Ben sosyal demokrat bir insanım dün ne savunuyorsam bugün de aynısını savunuyorum. Memur kadrosuna oturacak ama işçi sınıflandırılmayacak iki dudak arasında hayatını geçirecek ve ben işçi sınıflandirmasindan dolayı eleştireleceğim, gömülsem bundan geri adım atmam.

Külfet dedikleri işçilerin sınıflarını almasından dolayı doğal olarak olması gereken.

Geçmiş toplu iş sözleşmesini onaylayan bazı arkadaşların bu toplu iş sozlesmesinde değişen bir olgu olmamasına rağmen buna oy vermemeleri de manidar.

Ah Lefkoşa sana boşuna amiral gemisi demiyorlar, Erenköy de ve Lefke'de imzalanan toplu iş sözleşmeleri 18.sayfa 2 satır...

Kynk ;haberklibris




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu