kstb

telsim

06-12-2019 12:46 GÜNDEM

HARMANCI: HEM BAĞIŞKAN’I HEM DE LİMASOL BANKASI’NI KUTLARIM

Tuncer Bağışkan’ın “Tarihi Lefkoşa’da Geçmişe Yolculuk” adlı eseri LTB Başkanı Harmancı’ya takdim edildi.

HARMANCI: HEM BAĞIŞKAN’I HEM DE LİMASOL BANKASI’NI KUTLARIM

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Yönetim Kurulu Başkanı  başkanlığındaki Limasol Türk Kooperatif Bankası heyetini kabul etti.

Görüşmede LTB ile Limasol Bankası’nın Lefkoşa’ya yapmayı planladıkları projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulurken belediye-banka arasındaki işbirliğinin arttırılarak sürdürülmesi kararlaştırıldı.Görüşme sırasında Limasol Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler, Limasol Bankası Kültür Yayınları tarafından yayınlanan ve araştırmacı,yazar,arkeolog Tuncer Bağışkan’ın kaleme aldığı “Tarihi Lefkoşa’da Geçmişe Yolculuk” isimli kitabı Başkan Harmancı’ya takdim etti.

KEMALER: “LEFKOŞA İLE İLGİLİ BU ESERİ LEFKOŞA’NIN İDARECİSİNE TAKDİM EDİYORUZ”

Limasol Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler, 2012 yılında kurulan Limasol Bankası Kültür Yayınları’nın Kıbrıs’a ait kültür, sanat, tarih içerikli araştırma ve yazıları yayınlayarak literatüre katkı sağlamayı amaçladığını kaydederek araştırmacı, yazar, arkeolog Tuncer Bağışkan’ın kaleme aldığı “Tarihi Lefkoşa’da Geçmişe Yolculuk” isimli kitabın Kültür Yayınları’nın 3.kitabı olduğunu dile getirdi. Altı bölümden oluşan kitapta Lefkoşa’nın tarihçesi, Lefkoşa’nın tarihi eserleri (Büyükhan, Bandabulya, Vakıf Eserleri, vb.) detaylı bir şekilde ele alındığını,Lefkoşa mahalle ve meydanlarındaki tarihi eserlerin de anlatılığını ve  Lefkoşa Müzeleri, Lefkoşa’nın su sistemi ve çeşmelerinin de anlatıldığını kaydeden Kemaler, tamamıyla Lefkoşa’dan bahseden bu eseri Lefkoşa şehrinin idari yöneticisi olan LTB Başkanı’na takdim etmek istediklerini kaydetti. 

HARMANCI: “HEM BAĞIŞKAN’I HEM DE LİMASOL BANKASI’NI KUTLARIM”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da Limasol Bankası Kültür Yayınları’nın yayınladığı kitaplarla kültür hayatına çok önemli katkılar sunduğunu dile getirerek ülkenin en önemli araştırmacılarından olan ve çok değerli çalışmalar yapan araştırmacı, yazar, arkeolog Tuncer Bağışkan’ın kaleme aldığı  “Tarihi Lefkoşa’da Geçmişe Yolculuk” isimli kitabını yayınlamakla kalıcı ve önemli bir işe imza atan Banka yönetimini kutladı. Özellikle Lefkoşa için çok değerli bir kaynak kitabı kaleme alan Tuncer Bağışkan’ı kutlayan  Başkan Harmancı böylesi kaynak kitapların toplum için olduğu kadar belediye için de çok önemli birer eser olduğunu kaydetti.

“ESERİN İNGİLİZCE BASIMI İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPMAYA KARAR VERDİK”

Gelecek yıl tekrardan aktif hale getirecekleri LTB Yayınları altında bü tür değerli çalışmalar yapmayı düşündüklerini vurgulayan Harmancı, bu eserin ingilizce diline çevrilerek basılması için Limasol Bankası ile LTB’nin işbirliği yapmayı kararlaştırdıklarını da sözlerine ekledi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu