kstb

telsim

04-12-2019 10:40 GÜNDEM

Güneyde yeni atanan bakanlar yemin ederek görevlerine başladı

Pazar günkü kabine değişikliğinden sonra Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından atanan Bakanlar Kurulu’nun yeni bakanları, dün sabah Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen törende yemin ederek görevlerine başladılar.

Güneyde yeni atanan bakanlar yemin ederek görevlerine başladı

Kıbrıs Cumhuriyeti Maliye Bakanı Constantinos Petrides, Kıbrıs Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Nikos Nouris, Kıbrıs Cumhuriyeti Eğitim Bakanı Prodromos Prodromou ve Kıbrıs Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Yiannis Karousos Anayasaya ve yasalara bağlı kalacaklarını taahhüt ettiler. Kıbrıs Cumhuriyeti Yeni Hükümet Sözcüsü görevine Kyriakos Koushos, Hükümet Sözcüsü Vekilliği görevine ise Panayiotis Sentonas getirildi.

Törenden sonra bir konuşma yapan Anastasiadis, bakanlardan gerekli çalışkanlığı, ısrar ve kararlılığı ama aynı zamanda tüm siyasi güçlerle, toplumsal paydaşlarla ve basınla işbirliğinde siyasi irade göstermeleri çağrısında bulundu.

Bir hükümetin, stratejik tercihlerine hizmet ettiğine inandığı zaman, kabine değişikliğine gidildiğini belirten Anastasiadis ancak bunun hükümetin halkın beklentilerine hizmet vermekten uzaklaştığı anlamına gelmediğini dile getirdi.

Bunun yapılabilmesinin tek yolunun kurumsal değişiklikler ve karar alma yetkilerinde reformlarla olabileceğini belirten Anastasiadis, şimdiye kadar hükümet tarafından gerçekleştirilenlere ek olarak bir dizi reformun da hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Anastasiadis, yeni atanan ve mevcut bakanlara yoğun iş ve kararlılıkla reformların hayata geçirilmesi için yapılan çabaları yoğunlaştırmaları çağrısında bulundu.

Bu reformların arasında Genel Sağlık Sistemi GESİ’nin de tamamlanması ve adalet sisteminin esnekliği ve verimliliği artırmak için yapılan çabaların da bulunduğuna dikkat çeken Anastasiadis, bununla birlikte vatandaşların günlük hayatlarına sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması için Kamu Hizmetleri ve Yerel Yönetimlerin modernizasyonun da tamamlanması gerektiğini vurguladı. Anastasiadis bunun yanı sıra eğitim alanındaki reformların da ilerletilmesi gerektiğini söyledi.

Anastasiadis sözlerine devamla bakanlarından bir dizi kalkınma projesinin, belirtilen zaman dilimi içinde ilerletmesini beklediğini dile getirerek özellikle tamamlanması gereken Larnaka marinası, Vassilikos Enerji Merkezi, Larnaka’daki petrol tesislerinin yeni yerlerine taşınması, yeni Kıbrıs Arkeoloji Müzesi, Limasol stadı ve bazı yol çalışmaları projelerine dikkat çekti.

“Bu hükümetin tüm üyelerinden beklediğim şey, hükümet programlarının, reformların, ulusal projelerin ve kalkınma projelerinin hayata geçirilmesi yönünde tüm siyasi güçlerle, sivil toplum örgütleri ve sendikalarla geniş ve güçlü işbirliğidir” diyen Anastasiadis, bakanlara, eleştirileri her ne kadar haksız ya da yersiz olarak görseler de bunlara hoşgörü göstermeleri çağrısında bulundu.

Bakanlardan kendi yapacakları yanlışların bilincinde olarak doğru adımları atmaları çağrısında bulunarak “sadece hiçbir şey yapmayan yanlış yapmaz” dedi.

Anastasiadis, bakanlardan kamu hizmetleri ve personeline saygı göstermelerini isteyerek en önemli şeyin insanlarla gün içinde doğrudan temas içinde olmak ve onların endişelerini anlamak ve önerilerini kabul etmek olduğunu vurguladı.

Görevlerini üstlenen yeni bakanlar adına konuşan Kıbrıs Cumhuriyeti Maliye Bakanı Constantinos Petrides, bakanların üstlendikleri görevlerin bilincinde olduklarını belirterek Anastasiadis’e kendilerine gösterdiği güvenden dolayı teşekkürlerini sundu.

Petrides, “Sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve hükümetin programının hayata geçirilmesi için ve zorluklara karşı yoğun ve kararlılıkla çalışmamız gerektiğini çok iyi anlıyoruz” dedi.

Kaynak: Voiceisland




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu