kstb

telsim

23-12-2019 12:18 GÜNDEM

Güney Kıbrıs’ın ilk elektrikli otobüsü için imzalar atıldı

Güney Kıbrıs’ın ilk elektrikli otobüsü ücretsiz hizmet verecek.

Güney Kıbrıs’ın ilk elektrikli otobüsü için imzalar atıldı

Güney Kıbrıs’ın ilk elektrikli otobüs ve bir elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu için Baf Belediye Başkanı Fedonas Fedonos ve tedarikçi şirket arasında dün sözleşme imzalandığı bildirildi.

Fileleftheros ve diğer  gazetelere göre, toplam 259 bin 777 Euro’luk projenin finansmanı, Baf Belediyesi’nin de taraf olduğu “ECORouTs Programı tarafından karşılanacak, elektrikli otobüs ile şarj istasyonu  dört ay içerisinde teslim edilerek işletilmeye başlanacak.

“ECORouTs” projesinin, toplam bütçesi 1,2 milyon Euro olan “InterregV-A ‘Yunanistan-Kıbrıs 2014-2020’ işbirliği programı çerçevesinde gerçekleştirileceği kaydedilen haberde, Güney Kıbrıs’ın Baf ve Aradip, Yunanistan’ın da İrakleon ve Hanya belediyelerinin iştirak ettiği projede Baf Belediyesi’nin payının 335 bin Euro olduğu belirtildi. 

Gazete, Baf Belediyesi’nin edineceği elektrikli otobüsün 22 koltuğu bulunduğunu; Baf’ın özellikle kültürel ve tarihi anıtlarını kapsayacak 4 ve 5 kilometrelik iki güzergahtan geçeceğini ve ücretsiz hizmet vereceğini yazdı.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu