kstb

telsim

03-07-2021 19:08 DÜNYA

Güney Kıbrıs'a yangın için yardım teklifi yapılmalı

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Güney Kıbrıs’ta çıkan ve birçok kişiyi köyünden eden yangınla ilgili ‘Cumhurbaşkanlığı’nın Güney Kıbrıs’a yardım teklifi yapmayı değerlendirmesi gerektiği düşüncesinde olduğunu açıkladı.

Güney Kıbrıs'a yangın için yardım teklifi yapılmalı

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Güney Kıbrıs’ta çıkan ve birçok kişiyi köyünden eden yangınla ilgili ‘Cumhurbaşkanlığı’nın Güney Kıbrıs’a yardım teklifi yapmayı değerlendirmesi gerektiği düşüncesinde olduğunu açıkladı.

“RUM TARAFI İSRAİL VE AB’DEN YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDUĞUNA GÖRE İHTİYAÇ DUYULDUĞU AŞİKAR”

Kudret Özersay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tarım Bakanlığı tarafından teslim alınan ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gönderilen ve ülkede görev yapmak üzere konuşlandırılan yangın helikopterine dikkat çekerek şunları söyledi;

“Rum tarafı İsrail ve AB’den yardım çağrısında bulunduğuna göre ihtiyaç duyulduğu aşikar. Tepebaşı yangınında gerek Dışişleri Bakanlığı olarak bizim gerekse dönemin Cumhurbaşkanının girişimleriyle ve koordinasyonu ile Rum tarafı yangının söndürülmesinde bize yardımcı olmuştu. 

Yanmakta olan, insanlığın ortak mirasıdır, bu konularda geçmişte olduğu gibi işbirliği yapabilmeliyiz. Eğer henüz yapılmadıysa, Cumhurbaşkanlığını ya da Dışişleri Bakanlığını inisiyatif almaya davet ediyorum.”




DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu