kstb

telsim

29-08-2019 09:14 TEKNOLOJİ

Google’dan Huawei için çarpıcı iddia!

Ek gümrük vergileri, başvuruların reddedilmesi ve Amerika Birleşik Devletleri ile yaşanan gergin anların şirkete etkisi derken şimdi de Android engeli ortaya çıktı.

Google’dan Huawei için çarpıcı iddia!

Ek gümrük vergileri, başvuruların reddedilmesi ve Amerika Birleşik Devletleri ile yaşanan gergin anların şirkete etkisi derken şimdi de Android engeli ortaya çıktı. Google’ın yayımladığı rapora göre yeni Huawei telefonlar, Android altyapısını kullanamayacak

Yeni Huawei telefonlar Android ile çalışamayacak

Hiçbir yaptırıma boyun eğmeden yoluna devam eden Huawei, yeni amiral gemisi telefonu Mate 30 Pro’yu tanıtmaya hazırlanıyor. 5G teknolojisi ile donatılan Mate 30 Pro’nun 19 Eylül 2019 tarihinde tanıtılması bekleniyor.

Huawei’nin sıradaki mücadelesi, Android lisanslarının geçerliliğini içeriyor. Zira Google’a göre ABD yönetiminin Huawei’ye konulan lisans yasağında, geçici de olsa, yaptığı birkaç önemli değişiklik, yeni Huawei ürünleri için geçerli değil.

Peki, yeni Huawei telefonlar adına bundan sonra neler olacak? Huawei, bu yılın Mayıs ayında ABD Başkanı Donald Trump tarafından kara listeye alınmıştı. Bu ambargonun sebebi, ulusal güvenlik kaygılarından kaynaklanıyor. Huawei ise bu suçlamayı defalarca reddetti.

ABD yönetimi ile ılımlı ilişkiler kurmak isteyen Huawei, son olarak, bu sene Harmony isimli işletim sistemini telefonlarında kullanmayacağını belirtmişti. Bilindiği üzere Harmony, Android’ alternatif bir sistem olarak geliştirilmişti. 

Buna ek olarak ABD’li şirketler, Çinli teknoloji firmasına, tek bir şart ile, şu anda ekipman satabiliyorlar. İlgili şart, Huawei ürünlerinin ulusal güvenlik tehdidi yaratmaması ile alakalı.

Temmuz ayında geçici lisans elde eden firma, arama motoru şirketinin iddiasına göre umduğunu bulamayacak ve yeni modellerinde bu lisanstan yararlanamayacak

Eğer Google’ın ortaya sunduğu rapor doğru ise yeni olan bütün Huawei modellerinde Android ve Google uygulamaları çalışmayacak. Huawei cephesinden bu konu hakkında bir açıklama bekleniyor.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu