kstb

telsim

22-07-2019 07:20 TEKNOLOJİ

Google, üç farklı davada uzlaşmaya vardı

Google’a açılan davalar, ne yazık ki, dur durak bilmiyor.

Google, üç farklı davada uzlaşmaya vardı

Google’a açılan davalar, ne yazık ki, dur durak bilmiyor. Hukuki sicilini temizlemek isteyen arama motoru, üç farklı davada uzlaşmaya vardı. En son YouTube skandalı ile gündeme bomba gibi düşen Google, ABD Federal Ticaret Komisyonu ile de var olan sorununu halletti.

Google’a açılan davalar dudak ucuklatan maliyetlere sebep oluyor

2010 yılında sokak araçları aracılığı ile yasa dışı bir şekilde Wi-Fi verileri toplayan Google, toplu davalar ile uğraşmak zorunda kalmıştı. Buna ek olarak yaş ayrımcılığından ve çocuklara ait olan özel bilgileri koruyamamaktan dolayısorumlu tutulan şirket, toplamda 20 milyon dolardan fazla “uzlaşma bedeli”ödeyecek.

Google'a açılan davalar

The Australian gazetesine göre verilerin gizliliğini savunan gruplara toplamda 13 milyon dolar ödemeyi kabul eden Google, ayrıca, toplanan verileri de imha etmeye söz verdi. Sokakların görüntülerini çeken araçları ile kanuna uygunsuz bir şekilde internet bağlantılarının bilgilerini depolayan firma, bunu isteyerek yapmadığı ifade etti. 

İlgili verileri kendiliğinden toplayan araçların birincil hedefleri, kablosuz internet sahiplerinin e-postaları ile şifreleri oldu. Google eğer bir anlaşmaya varmamış olsaydı, milyon dolarlık bedeller yerine milyar dolarlık cezalar ödemek zorunda kalacaktı. Bu anlaşmanın bir San Francisco hakimi tarafından onaylanması gerekiyor.

Google davaları

Google davaları sosyal bir boyuta da sahip

YouTube ve Wi-Fi meselelerinin yanı sıra 11 milyon dolarlık bir ödeme dahayapacak olan Google, işe alım yaptığı sırada yaş ayrımcılığı yapmak ile suçlanmıştı. 227 kişiye yapılan yaş ayrımı, tıpkı Wi-Fi davasında olduğu gibi, toplu davaların açılmasına neden olmuştu.




DİĞER TEKNOLOJİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu