kstb

telsim

25-03-2019 16:51 KÜLTÜR SANAT

GAZİMAĞUSA SANAT FESTİVALİ, BUĞDAY CAMİİ’NDE AÇILIŞI YAPILAN SERGİ İLE SONA ERDİ

Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği ve 10 ülkeden 21 ressamın katıldığı Uluslararası Gazimağusa Sanat Festivali, Buğday Camii’nde açılışı yapılan sergi ile sona erdi.

GAZİMAĞUSA SANAT FESTİVALİ, BUĞDAY CAMİİ’NDE AÇILIŞI YAPILAN SERGİ İLE SONA ERDİ

Gazimağusa Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, açılışı Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu tarafından yapılan sergide 17-24 Mart tarihleri arasında süren festival boyunca yapılan atölye çalışmalarında üretilen eserler sanatseverlerle buluşuyor.
Sergi 1 Nisan Pazartesi gününe kadar mesai saatlerinde ziyarete açık olacak.
Açılışta, KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra, Azerbaycan, Almanya, Bulgaristan, Kazakistan, Katar, Ürdün, Güney Kıbrıs ve Rusya’dan festivale katılan 21 ressama katılım belgesi verildi.
Serginin açılışında konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, tüm sanatçıları kentte ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gazimağusa Belediyesi olarak sanatsal faaliyetlere katkı koymaya devam edeceklerini belirtti.
Festivalin Küratörü Sanatçı Zühre Özkaraman ise, festivale 10 ülkeden 21 sanatçı katıldığını ifade ederek, festival süresince çok keyifli ve verimli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade etti.




Etiketler :
DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu