kstb

telsim

21-06-2019 11:23 GÜNDEM

Gazeteci Değişim Programı başlıyor

Kıbrıs’ın iki yakasındaki gazeteciler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) önderliğinde geçtiğimiz yıl düzenlenen değişim programını yineliyor.

Gazeteci Değişim Programı başlıyor

Basın Emekçileri Sendikası, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Kıbrıs Gazeteciler Sendikası ortaklığında, AGİT önderliğinde başlatılacak değişim programıyla, Kıbrıs’ın kuzeyinden seçilecek olan genç gazeteciler güneyde, güneyden seçilecek genç gazeteciler ise kuzeyde 5 gün görev yapacak.

Başvurular örgütlerin ekte bulunan e-mail adreslerine yapılabilecek. Değişim programı için 15 Ekim 2019 – 31 Aralık 2019 tarihleri arası öngörülüyor.

Kıbrıs’ın kuzeyinde mesleğini icra eden gazetecilerin aşağıdaki şartları karşılaması gerekmektedir.

1- Gazetecilik, iletişim, siyasal çalışmalar ya da benzer bir üniversiteden ve/veya gazetecilik, iletişim veya siyasal çalışmalar yüksek lisans mezunu olmak, ya da aynı oranda mesleki deneyimi olmak.

2- Blog ve serbest gazetecilik de dahil olmak üzere gazetecilik/medya/iletişim alanlarında aktif olarak çalışıyor olmak. Adayların CV’leri yanısıra 12 aydan eski olmamak üzere 3 haberini de sunması gerekmektedir.

4- Kıbrıslı Türk adayların, İngilizce ve/veya Yunanca konuşup yazabilmesi,

5- Çok dilli ve çok kültürlü ortamlarda çalışabilecek durumda olmak,

6- Minimum denetim ve son teslim tarihlerine uyabilecek olması,

7- Değişim programına katılacak gazetecilerin AGİT Basın Özgürlüğü Teşkilatı tarafından yolculuk masrafları, geçim masrafları ve konaklama masraflarının ödeneceği dikkate alınarak, adayların banka hesap numarası vermesi şarttır.

Yapılan açıklamada, başvurularda cinsiyet eşitliğinin dikkate alınacağı ve başvurular sırasında tüm dini, etnik ve sosyal geçmişe sahip insanların bulunmasının önemli olduğu belirtildi.

15 Eylül 2019 tarihine kadar yapılabilecek olan başvurular, Kıbrıs Gazeteciler Sendikası, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Basın-Sen yönetimleri tarafından değerlendirilecek. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki adreslerden temsilci örgütlere ulaşılabilir.

Basın-Sen: [email protected]

Kıbrıs Türk Gazeteciler Sendikası: [email protected]

Kıbrıs Gazeteciler Sendikası: [email protected]




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu