kstb

telsim

06-10-2015 15:30 EĞİTİM

GAÜ ORYANTASYON GÜNLERİ SONA ERDİ

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) yeni öğrencilerin uyum sağlaması için her yıl geleneksel olarak düzenlediği oryantasyon programı sona erdi.

GAÜ ORYANTASYON GÜNLERİ SONA ERDİ

2015-2016 Akademik yılının başlangıcında gerçekleşen, üniversite yaşamlarına Kuzey Kıbrıs’ta başlayan öğrenciler için düzenlenen oryantasyon programında öğrencilere kampüs, üniversite yaşamı ve Girne hakkında bilgi verildi.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kutsal Öztürk konuşmasında şunları söyledi;

“Girne Amerikan Üniversitesi ailesine katılmanızdan dolayı sevgi ve saygılarımızı sunuyor, hepinizi kucaklıyoruz. Çok bilinçlibir  tercih yaptınız ve bu tercih bizi çok mutlu etti. GAÜ  adaya sığmayan bir üniversite yani biz bir dünya üniversitesiyiz. GAÜ, 3 kıtaya yayılmış, Amerika, İngiltere, Hong Kong, Moldovya ve Türkiye kampüslerinin yanında, bu yıl ilk öğrencilerini almaya başlayan kardeş üniversite Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile birlikte büyük bir aile haline gelmiştir”

Öğrencilerin uluslararası bir üniversite olan GAÜ ile dünya'yı tanıma şansı  yakalayacağını belirten Öztürk “Bugün GAÜ bünyesinde 103 farklı ülkeden öğrenci bulunmaktadır ve bu sayede sizler de 103 farklı kültürü tanıma fırsatı yakalayacaksınız. Üniversite'nin sizlere sağladığı imkanlarla hayallerinize bir adım daha yaklaşacaksınız”dedi

GAÜ’nün çevreci ve toplumsal bir bakış açısı sunduğunu, oryantasyon günleri kapsamında yeni gelen öğrencilerin üniveresiteyi yakından tanıyacağını vurgulayarak şöyle dedi:

“Sevgili öğrencilerimiz, sizlerle daima iletişim halinde olmaya özen göstereceğiz, GAÜ ailesine katıldığınız için teşekkür eder ve başarılar dileriz.”

Oryantasyon programının sonunda öğrencilere söz hakkı verilerek yaşadıkları uyum problemlerini ve önerilerini dinleyen yetkililer, öğrencilerin uyum süreçlerine büyük katkıda bulundu.  




Etiketler :
DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu