kstb

telsim

08-10-2015 19:41 GÜNDEM

GAÜ OKULLAR GRUBU BAŞKANI ESENYEL THE AMERİKAN FUTURE COLLEGE’E ZİYARETTE BULUNDU

GAÜ OKULLAR GRUBU BAŞKANI ESENYEL THE AMERİKAN FUTURE COLLEGE’E ZİYARETTE BULUNDU THE AMERICAN FUTURE COLLEGE YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA LİSE BÖLÜMÜ İLE EĞİTİME BAŞLADI

GAÜ OKULLAR GRUBU BAŞKANI ESENYEL THE AMERİKAN FUTURE COLLEGE’E ZİYARETTE BULUNDU

The American Future College Lefkoşa Alayköy yerleşkesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılında yüzde 60’lık büyümenin yanında lise bölümüne de öğrenci alımına başladı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretim Öncesi Kurumlar Konsorsiyumu’na bağlı Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren  The American College’e ziyarette bulunan Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel, yeni eğitim öğretim yılı başlangıcında öğrenci ve öğretmenler ile bir araya gelerek incelemelerde bulundu.

GAÜ Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel ziyarette yapmış olduğu açıklamada, The Future American College’inde bu yıl gerçekleşen %60’lık büyümenin bekledikleri bir gelişme ve bununda eğitim öğretimdeki bilgi birikimi ve deneyimleri sayesinde gerçekleştirmiş oldukları çalışmaların bir meyvesi olduğunu dile getirdi. Esenyel, bu eğitim öğretim yılı için gerçekleştirdikleri büyüme ve yenileme çalışmalarının tamamlandığını, öğretmenlerin ve özellikle öğrencilerin gidişattan memnun olduklarını belirtti.

Esenyel ayrıca, Kurucu rektör ve Yöneticiler Kuruu Başkanı Serhat Akpınar’ın vizyonu ve eğitime verdiği değerler sayesinde dünya standartları doğrultusunda sürekli olarak yenilenme ve gelişme içerisinde olduklarını dile getirerek, okullar grubu olarak dünya standartlarında vermiş oldukları eğitimin kalitesini her geçen gün arttırmaya devam ettiklerini vurguladı.   

The American Future College Müdürü Sevim Kayıkçı, yaptığı açıklamada GAÜ Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel’in gerçekleştirmiş oldluğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  2015-2016 eğitim öğretim yılı için tüm hazırlıklarını taamamladıklarını, okulun kreş bölüm ile ana ve birinci sınıfların 8 Eylül’de; ilk, orta ve lise bölümlerinin ise 15 Eylül’de eğitim ve öğretime başladığı vurguladı.

 

 

 

 

Hedefe ulaşmanın mutluluğu

The American Future College Lefkoşa Alayköy yerleşkesinde Esenyel ile birlikte incelemelerde bulunan Kayıkçı,  bu yıl öğrenci artışında koymuş oldukları hedefe ulaştıklarını, bunun da  kendilerine ve verdikleri eğitime olan güvenin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Kayıkcı yapmış olduğu açıklamasının devamında şınları söyledi;

“Future American College olarak söz verdiklerimizi yapmak için çok uğraşıyoruz ve uğraşmaya da devam edeceğiz. 1. Sınıf çocuklarımıza süratle okumayı yazmayı öğretip kendilerini sözlü ve yazılı ifade etme yeteneklerini geliştirmelerini sağlarken diğer çocuklarımıza da yaşlarına uygun Matematik, Türkçe, Coğrafya, Sosyal ve Fen gibi derslerde başarılarını arttırarak bir sonraki yıla hazırlamak vizyonumuzun bir parçasıdır”

Yabancı dile önem veriliyor

Globalleşen dünyada yabancı dilin çok önemli olduğuna işaret eden Kayıkçı “Tüm öğrencilerimizin İngilizce-Fransızca dinleme ve konuşma becerilerini en üst düzeye çıkarmak da vizyonumuzun bir diğer parçasıdır. Bunun yanında çocuklarımızın zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişmelerini sağlamak için birçok etkinlikler yapmayı planladık” dedi.




Etiketler :
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu