kstb

telsim

08-12-2015 17:26 MAGAZİN

GAU-Moldova işbirliği büyüyor

Moldova’nın Tiraspol ve Kişinev kentlerinde faaliyet gösteren Ticaret Odası İşadamları ve Sanayi Toplum Örgütleri yetkilileri, Devlet yetkilileri ve Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) heyetiyle birebir temaslarda bulunarak çeşitli konularda işbirliği yapmak üzere adım attılar.

GAU-Moldova işbirliği büyüyor

Karşılıklı görüşmeler yapıldı

Moldova’dan gelen heyet üyeleri, Moldova Amerikan Üniversitesi ve bu konuda atılacak adımlar ile önümüzdeki günlerde yapılması planlanan işbirliği çalışmalarının içeriği hakkında bilgi verdiler. Tiraspol ve Kişinev’de bulunan Moldova Ticaret Odası İşadamları ve Sanayi Toplum Örgütleri’nin yetkili isimleri Kıbrıs Devlet yetkilileri ve Girne Amerikan Üniversitesi heyeti ile birebir temaslarda bulunarak yapılabilecek işbirlikleri için adım attılar.

 

Atılacak yeni adımlar konuşuldu

Moldova Amerikan Üniversitesi ile gerçekleşecek adımlar üzerinde de toplantı yapan heyet, Kıbrıs Devlet yetkilileri ile de temaslarda bulunarak Moldova Amerikan Üniversitesi hakkında ve atılacak adımlar ile yapılması planlanan işbirliği çalışmaları hakkında aydınlatıcı bilgiler verdiler.

Temasların ardından Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç.Dr.Asım Vehbi'yi ziyaret eden heyet üyeleri, Girne Amerikan Üniversitesi’ni ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek bu işbirliğinin daha ileri boyutlara ulaşması için çalışmaların sürdüğünü belirttiler.

 

Doç.Dr.Asım Vehbi’nin konuşması

Doç.Dr.Asım Vehbi, üniversitelerin geçmişi, KKTC’de kurulan üniversitelerin önemi, Girne Amerikan Üniversitesi’nin KKTC’nin ve burada başlayan yükseköğretimin başlangıcına ışık tutan ilk üniversite olduğunu belirterek GAU’nün tarihi gelişimi, uluslararası vizyonu hakkında bilgi verdi. Vehbi, üniversitelerin KKTC ekonomisine olan katkısını ve olabilecek bir anlaşma durumunda KKTC’yi neleri beklediğini de misafirlere aktardı

 Doç.Dr.Asım Vehbi GAU ile kardeş kurum olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesinin (KAU) hedef ve misyonları hakkında bilgi verdiği konuşmasında her konuda işbirliğiyle hareket etmek için her zaman yeni fikirlere açık olduklarını, kendi yurt dışı kampüslerinin yanında 200’ü aşkın üniversite ile de anlaşmalarının bulunduğunu ve öğrencilerin bir dünya üniversitesinden mezun olduklarını ifade etti.

 




DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu