kstb

telsim

07-12-2015 08:11 EKONOMİ

GAÜ KKTC’NİN HAVACILIK TARİHİNE ADINI ALTIN HARFLER İLE YAZDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık Yüksek Okulu Pilotaj bölümü, KKTC tarihinde ilk defa PPL lisansı verdi. GAÜ, bünyesinde bulunan eğitim uçakları olan 2 adet DA 20, 2 adet DA40 ve 1 adet DA42 eğitim uçağına ek olarak, hava sporlarında en çok tercih edilen CESSNA 172 RG uçağını da filosuna dahil etmeisnin ardından, önümüzdeki günlerde hava sporlarında da ismminden sıkca söz ettirecek.

GAÜ KKTC’NİN HAVACILIK TARİHİNE ADINI ALTIN HARFLER İLE YAZDIRMAYA DEVAM EDİYOR

GAÜ Havacılık Yüksekokulu bünyesinde bulunan Pilotaj Bölümü ile ilgili yapılan açıklamada, GAÜ’nün 2005 yılında Sivil Havacılık İşletmeciliği programı ile havacılık eğitimine başladığı belirtilirken, şuanda YÖK onayının yanısıra, Kıbrıs’ta Uluslararası Standartlarda Uçuş Eğitim Organizasyonu Yetki Belgesine sahip tek kurum olduğu vurgulandı. Ayrıca GAÜ’nün ATPL (A) – PPL (A) – CPL (A) – IR (A) lisanslarını verme ve havacılık alanında Kıbrıs’ta tek FTO yetki Belgesine Sahip Kıbrıs Üniversitesi oldukları ifade edildi.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Pilot Mehmet Muhtaroğulları, havacılık alanında GAÜ’nün  tek Kıbrıs üniversitesi olduğuna değinerek, lisans düzeyinde pilotaj eğitimi verdikleirnin altını çizdi. Muhtaroğulları,  bu noktada pilotluk hayali kuran öğrencileri araştırma yapmaya davet ederek, GAÜ 'nün filosuna 6.uçağını eklemesi ile birlikte de pratik çalışmalar ile öğrencilere daha kaliteli hizmet vermek adına çalışmalara devam ettiklerini vurguladı. GAÜ’nün birçok alanda olduğu gibi havacılık alanında da ilkleri yaşattığına ve yaşatmaya devam edeceğini belirten Muhtaroğulları, KKTC’de bir tarihe imza atan GAÜ2nün, ilk öğrencilerine PPL lisansını verdiğini vurguladı. Muhtaroğulları, GAÜ’nün havacılıkta ulaşılması güç bir noktaya ulaştığınının altını çizerek, PPL lisansı alan öğrenciler ile en kısa sürede GAÜ uçakları ile PIC uçuşlarına başlanacağını ifade etti.

Ayrıca Muhtaroğulları, piotaj eğitiminin yanında önümüzdeki aylarda model uçak, microlight ve paraşüt eğitimlerinin başlayacağının altını çizdi.




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu