kstb

telsim

30-11-2015 18:10 MAGAZİN

GAU Güney Lefkoşa'da No_body Festivali'nde yer aldı

Sahne Sanatları Fakültesi, Güney Kıbrıs’ta GAÜ’yü temsil etti. Girne Amerikan Üniversitesi bu yıl Güney Lefkoşa'da 7. si düzenlenen No_Body Festivali'ne büyük destek verdi.

GAU Güney Lefkoşa'da No_body Festivali'nde yer aldı

7th No_body Dance/ Movement Performance Arts adıyla gerçekleşen festival, Güney Lefkoşa Dance House'da 21-22 Kasım tarihlerinde katılımcılarıyla buluştu. Güney ve Kuzey Kıbrıs'tan çok sayıda performans sanatçısını konuk eden festival süresince dans etkinlikleri düzenlendi, fiziksel tiyatro üzerine performans sunumları yapıldı. 

GAU Sahne Sanatları Fakültesi mezunlarından Sevim Akpınar ve Toya Akpınar, Festival Direktörü Arianna Economou'nun davetiyle festivalde yer alarak; koreografileri kendilerine ait “DUAL II” adlı performans sanatını sundular. Kuzey Kıbrıs'tan iki performans sanatçısının yer aldığı festival bu yönüyle bir ilk olma özelliği taşıdı. Etkinlikte 2 Rum performans sanatçısı ve Portekiz'den Mafalda Deville ile birlikte toplam 4 performans  sahne aldı.
Girne Amerikan Üniversitesi sponsorluğunda workshop ve gösteri gerçekleştirmek üzere bir süredir ülkemizde yer alan ünlü dans otoritelerinden Mafalda Deville, “UNCONNECTED” adlı gösterisiyle Gazimağusa ve Güney Lefkoşa’da sahne almıştı. No_Body Festivali’nde bu kez koreografisi kendisine ait “DEPARTURE” adlı performans ile sahnedeydi.

Güney Lefkoşa Dance House stüdyolarında festivale paralel olarak düzenlenen etkinlikte; katılımcılara dans eğitimi de veren Deville,  bu paylaşımın da ardından adamızdan ayrıldı.

 




Etiketler :
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu