kstb

telsim

20-12-2017 17:34 KÜLTÜR SANAT

GAÜ AKADEMİSYENİ SEVER, ULUSAL BESTE YARIŞMASINDA İKİNCİ OLDU

Girne Ameirkan Üniversitesi (GAÜ), Müzik Öğretmenliği bölümü akademisyenlerinden Yrd. Doç. Dr. Deniz Sever, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen “Ulusal Beste Yarışması”nda ikinci oldu. GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk tarafından makamında ağırlanan, GAÜ Müzik Öğretmenliği Akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Deniz Sever’e plaketi, Öztürk tarafından takdim edildi.

GAÜ AKADEMİSYENİ SEVER, ULUSAL BESTE YARIŞMASINDA İKİNCİ OLDU

Katılmış olduğu yarışma ile ilgili açıklamada bulunan Sever, İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen yarışmanın, özel bir anlamı olduğunu belirterek, 1917 yılında kurulmuş olan Darü’l Elhan’ın kuruluşunun 100. yıldönümü anısına düzenlendiğini, Darü’l Elhan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın 100 yıl önce ilk tohumlarının atıldığı bir kurum olduğunu bildirdi. Sever açıklamasının devamında ise şunları söyledi;

“Bu kurumun 100. yıldönümünü taçlandırmak ve 100 yıllık bir sanat kurumu olan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın Türk Müziğinin evrenselleşmesine katkılarını bu yarışma ile sergilemek başlıca gayesiydi. Yarışmaya katıldığım “Orkestra Süiti” adlı eser senfonik biçimde yazılmıştır ve 14 dakika sürmektedir. Geleneksel ve modern müzik ögelerini (ezgi, ritim, ölçü) yansıtıcı nitelikte tamamı ile özgün bir müzik yazısıdır. Eserin jüri tarafından değerlendirilmesinde ise başlıca kriterler; tema kullanımları, yapısal özellikler, orkestrasyon, homofonik-polifonik yazı özellikleri ve çalgısal düşünceye uygun olmasıydı. Bu bağlamda; Rusya Saint-Petersburg Rimsky Korsakov Konservatuvarı’ndan elde ettiğim teknik bilgileri geleneksel müziğimizle bir araya getirerek; 186 eser arasından ikinciliği elde ettim. Seçici Kurul Üyeleri arasında, Prof. Yalçın Tura, Prof. Dr. Ertuğrul Sevsay, Prof. Dr. Hasan Uçarsu, Prof. Dr. Özkan Manav ve Mete Sakpınar yer almaktaydı. Zamanında öğretmenlerim de olan bu değerli müzisyenlerden ikincilik ödülünü almak çok gurur vericiydi” dedi.




Etiketler :
DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu