kstb

telsim

07-05-2018 11:10 SPOR

Galatasaray'dan şampiyonluğa bir adım daha.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray, Teleset Mobilya Akhisarspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Galatasaray'dan şampiyonluğa bir adım daha.

MANİSA 

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında GalatasarayTeleset Mobilya Akhisarspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti.

İlk yarı

Spor Toto Süper Lig'de Teleset Mobilya Akhisarspor-Galatasaray maçının ilk yarısını konuk ekip 2-0 üstün tamamladı.

Karşılaşmanın 3. dakikasında sol kanattan Barbosa'nın yaptığı ortada savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza alanı dışında buluşan Kadir Keleş'in vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

15. dakikada Galatasaray öne geçti. Sağ kanattan Linnes'in aktardığı topla buluşan Feghouli'nin ceza alanına yaptığı ortada arka tarafta meşin yuvarlakla buluşan Rodrigues, topu filelere gönderdi: 1-0.

18. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan hızlı gelişen Galatasaray atağında Rodrigues, Dany'yi geçip ceza alanına girdikten sonra yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

22. dakikada Seleznov'un pasıyla ceza alanı içinde sol çapraz pozisyonda topla buluşan Onur Ayık'ın şutunda Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.

31. dakikada gelişen Teleset Mobilya Akhisarspor atağında ceza alanı içnde Muslera ile Seleznov'un mücadelesinde Seleznov'un yerde kalmasına hakem Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. 33. dakikada atışı kullanan Soner Aydoğdu'nun vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

45. dakikada ceza alanı içinde sol çapraz pozisyonda topla buluşan Rodrigues'in şutunda top direkten oyun alanına döndü. Daha sonra Feghouli'nin şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

İlk devreyi Galatasaray 2-0 önde bitirdi.

İkinci yarı

50. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor farkı 1'e indirdi. Barbosa'nın sol kanattan yaptığı ortada Seleznov'un vuruşunda direkten dönen top Serdar Aziz'e çarpıp filelerle buluştu: 1-2.

54. dakikada hızlı gelişen Teleset Mobilya Akhisarspor atağında ceza alanı içinde Muğdat'ın Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Muslera yerinde bir müdahale topu kontrol etti. 

59. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Denayer'in attığı şutta top savunma oyuncularından döndü. Meşin yuvarlakla buluşan Gomis'in şutunda top üstten dışarı çıktı.

90. dakikada bir pozisyondan sonra hakem Ali Palabıyık'ın sarı kart gösterdiği Teleset Mobilya Akhisarsporlu yedek kaleci Milan Lukac, daha sonra ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla cezalandırıldı.

90+1. dakikada Barbosa'nın Linnes ile girdiği pozisyonun ardından Linnes'in yerde kalmasına hakem Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. 90+2. dakikada penaltı atışını kullanan Gomis'in vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

Müsabakayı Galatasaray 2-1 galip tamamladı.

Zirvedeki yerini korudu

Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta mücadelesinde deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray, zirvedeki yerini korudu.

Spor Toto Akhisar Stadı'nda konuk olduğu Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında 15. ve 19. dakikalarda Garry Rodrigues'in golleriyle 2-0 üstünlük kuran Galatasaray karşısında Teleset Mobilya Akhisarspor, Soner Aydoğdu ile bir penaltı vuruşundan faydalanamadı. İlk yarıyı 2-0 önde tamamlayan sarı-kırmızılı ekip karşısında Teleset Mobilya Akhisarspor, ikinci yarının başında Serdar Aziz'in kendi kalesine attığı golle skoru 2-1'e getirdi.

Galatasaray'ın Gomis'le bir penaltı vuruşundan faydalanamadığı müsabakadan sarı-kırmızılı ekip 2-1 galip ayrıldı.

En yakın rakipleriyle puan farkı 3

Bu galibiyetle puanını 69'a çıkaran Galatasaray, 32. hafta maçlarını tamamlayan Medipol Başakşehir'le puan farkını 3'e çıkardı. Fenerbahçe ile 3 puanlık farkı koruyan sarı-kırmızılı ekip, 1 maçı eksik Beşiktaş'ın 7 puan önünde yer aldı.

Gelecek hafta Evkur Yeni Malatyaspor'u konuk edecek Galatasaray, son hafta Göztepe ile İzmir'de karşılaşacak.

Üst üste 4. galibiyet

Ligde Gençlerbirliği'ne yenildikten sonra Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, Beşiktaş ve Teleset Mobilya Akhisarspor maçlarını kayıpsız geçen sarı-kırmızılı ekip, art arda 4. galibiyetine imza attı.

Galatasaray bu sezon 16. deplasman maçının ardından dış sahada topladığı puanı 23'e çıkardı.

Rodrigues'in 9. golü

Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında takımını ilk 2 golüne imza atan Garry Rodrigues, bu sezon ilk kez bir maçta 2 gol birden attı. Geçen hafta da Beşiktaş filelerini havalandıran Rodrigues, toplamda 9. golüne ulaşırken, bu gollerin 6'sını deplasman maçlarında kaydetti.

Serdar Aziz kendi kalesine gol attı

Galatasaray'da Serdar Aziz, 50. dakikada kendi kalesine gol atma şanssızlığı yaşadı. Sarı-kırmızılı ekipte ligin ilk devresinde İstanbul'da oynanan karşılaşmada da Maicon Roque kendi kalesine gol atmıştı.

Feghouli cezalı

Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında bu sezon 4. sarı kartını gören Sofiane Feghouli cezalı duruma düştü. Feghouli 33. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında forma giyemeyecek. 

İki takım da birer penaltı kaçırdı

Karşılaşmanın ilk yarısında Teleset Mobilya Akhisarspor, ikinci devrede ise Galatasaray birer penaltı vuruşundan faydalanamadı. Bu sezon 3. kez penaltı vuruşunu değerlendiremeyen Galatasaray'da Gomis, ligin ikinci devresindeki Atiker Konyaspor ve Beşiktaş maçlarının ardından 3. kez penaltı atışını golle sonuçlandıramadı.

Akhisarspor ikinci kez penaltı kaçırdı

Bu sezon daha önce Göztepe karşısında Yevgen Seleznov'la bir penaltı atışından faydalanamayan Teleset Mobilya Akhisarspor'da Soner Aydoğdu 33. dakikada kullandığı penaltı vuruşunu gole çeviremedi. Soner Aydoğdu'nun bu sezon 4 penaltı golü bulunuyordu.

Karşılaşmanın son bölümünde yedek kulübesinde kırmızı kartla cezalandırılan kaleci Milan Lukac, 10 Mayıs Perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek.

Haftayı mağlubiyetle kapatan ve 36 puanda kalan Teleset Mobilya Akhisarspor'un düşme hattındaki 33 puanlı Osmanlıspor'la puan farkı 3'e indi.

Ev sahibi takım taraftarları yedikleri 2. golden sonra, bir süre ayağına top geldiği sırada Dany’yi protesto etti. Müsabakanı ikinci yarısında Selçuk İnan'ın kullandığı köşe vuruşundan önce sahaya bir ayakkabı fırlatıldı.

Müsabakanın son bölümünde Miguel Lopes ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim arasında yaşanan diyaloğun ardından Galatasaray yedek kulübesi de Miguel Lopes'e tepki gösterdi. Hakem Ali Palabıyık, Miguel Lopes'i sarı kartla cezalandırdı. 

Müsabakanın ardından iki çocuk sahaya girdi. Gomis sahaya giren çocuklardan birine formasını hediye etti.

Terim: Burada hiçbir şeyin 3 puan kadar önemi yok

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, "Burada hiçbir şeyin 3 puan kadar önemi yok." dedi.

Terim, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, oyun hakkında birçok şey konuşulabileceğini belirterek, "Ama burada hiçbir şeyin 3 puan kadar önemi yok." yorumunu yaptı.

İlk yarıya müthiş başladıklarını ancak ikinci devrede bunu sürdüremediklerini belirten Terim, "Buna rağmen 1 penaltı ve 3-4 pozisyon kaçırdık çok çok da net. Ama 3 maç kala deplasmanda oynuyorsunuz, aradaki farkı korumak istiyorsunuz, dışarıda veya içeride bir sürü şeyler oluyor, baskılar oyuncuyu bazen bu hale getirebilir, koruma içgüdüsü olabilir. Sevdiğim bir şey değil ama bu da bir oyun şekli." ifadelerini kullandı

Terim, oyuncuların kötü oynamış olabileceğini ancak ellerinden geleni yaptığını belirterek, "Bu da 3 puana yetti, dolayısıyla çok kritik bir yerden 3 puanla dönmek müthiş bir şey. İyi oyunlarımız çok oldu, ileride iyi oyunları takdim ederiz, bu borçlarımızı öderiz. 3 puanlar bazen iyi oyunlardan daha önemlidir." diye konuştu.

Kalan 2 haftada bir maçlarını İstanbul'da birini deplasmanda oynayacaklarını hatırlatan Terim, "Zaten bizim oynayacağımız takımı bizden önce hazırlıyor herkes. Yazılı ve görsel basın başta olmak üzere şimdi öbür takımı hazırlarlar. Oyuncularımı kutluyorum, takımıma lazım olan 3 puandı." değerlendirmesinde bulundu.

Gomis'in penaltı kaçırması

Terim, bir gazetecinin Gomis'te bir düşüş olduğunu hatırlatması üzerine şöyle konuştu:

"Golcüler bazen bunu yaşayabilirler, ben de biliyormuşum gibi bir penaltı daha olursa ona attıracağım dedim. Ama penaltıdan daha kolay pozisyonlar vardı ama olmadı. Bugün bizim takımın önemli bir parçasıydı, bizim ona ihtiyacımız var. Bir daha olsa, bir daha attırırız, kendi istemeyinceye kadar. O yüzden biraz morali bozuktu kendisine de aynı şeyleri söyledim, kazandıktan sonra bunlar tolere edilebilir. Kazandıktan sonra çok önemli değil, golcüler bazen tutukluluk yapabilir." 

Bir gazetecinin Terim'in söylediği "Allah'ın adaleti şaşmıyor" sözünün hatırlatması üzerine Terim, şunları kaydetti:

"Evet, bence o bizi, o her şeyi görüyor ve Allah'ın da adaleti şaşmıyor. Bugün berabere de kalabilirdik, mağlup da olabilirdik, çok farklı da yenebilirdik, kolay bir şey değil. Oyun içinde sakatlıklar filan hepsi... Ama dediğim gibi herkesin adaleti şaşıyor ama onun adaleti şaşmıyor, bunu da her zaman söylüyorum. Çünkü konuşmuyoruz, seslenmiyoruz dediğiniz gibi, bu görmüyoruz veyahut da izlemiyoruz, anlamıyoruz manasına gelmesin, her şeyin farkındayız. mümkünse konsantre vaziyette kalmak istiyoruz. Muhakkak ki bir defa konuşacağım, bu son maçtan sonra mı olur, daha önce mi olur, bilmiyorum, enterasan işler oluyor. Ben de açıkçası bu kadar gergin bir ortamı daha germek istemiyorum. O yüzden adalet şaşmıyor diyorum."

Türkiye Kupası finalinin gününün değişmesi

Terim, tamamen takımına odaklandığını iki hafta da böyle olacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer kazanmasaydık bunu söylemezdim, belki sonra söyleyecektim. Dünyanın ne tarafında görülmüş çok önceden karar verilmiş bir kupa finali, kupa finalinden 5 gün önce cuma günü 1 gün sonraya alınıyor. Bizim Akhisar'la oynayacağımız kupa yarı final maçından önce pazar günü Başakşehir'le oynadık, çarşamba günü Akhisar, cumartesi Alanya. Bizim rakibimiz burada cuma günü Beşiktaş'la oynadı. Biz pazar günü Başakşehir'le oynadık. Çarşamba elendik, bir bahane de bulmadık. Federasyona biz resmi olarak Galatasaray antetli kağıtla, kulübün adına müracatta bulunduk. Biz pazar günü lig, çarşamba günü de kupa oynadık, cumartesi günü de bir tek Alanya'ya biz gidiyoruz, rakiplerimiz İstanbul'da. Alanya maçını pazar günü 16.00'da oynayalım, yazılara cevap vermiyorlarmış, sözlü olarak da başkana verdikleri cevap değiştiremezlermiş. 6 günde 3 maç oynadık."

Bunları elendikleri için söylemediğini kaydeden Terim, "Biz 3. gün deplasmana gittik, belki ben rotasyon yapmazdım. Şimdi kimseye sormadan, hiçbir gerekçe göstermeden cuma günü kupayı 'perşembeye aldım' diyorsunuz. Akhisarcığım sen çok üzme kendini perşembe günü ben sana 4 gün veriyorum, halbuki çok önceden alınmış bir karar değil mi, kimse konuşmuyor." şeklinde görüş belirtti.

Terim, daha önce Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü Braga ile oynadıkları karşılaşmanın ardından yanlışlıkla cuma gününe alınan maçın iptalini istemeden o müsabakaya çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"UEFA'da herhangi bir final karşılaşması öncesi 5 gün önce kimseye gerekçe göstermeden herhangi bir şekilde değiştirebilir misiniz, hadi değiştirin orada bakalım. Ben onun için o tweeti attım, anlamayanlara da söyleyeyim. Neden attığımı anlamayanlar da varmış. Galatasaraylıları uyarıyorum, seçim yarışını saygıyla beklediğim için, altıda herkes teslim etti ondan sonra atmanın sebebi de odur. 30 milyon Galatasaraylıyı hiçe sayıyorsunuz, bu ve buna benzerini bunların hepsini uzun uzun Allah nasip ederse nezaketli şekilde konuşacağız."

Buruk'tan beraberlik açıklaması

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Teleset Mobilya Akhisarspor'un teknik direktörü Okan Buruk, "İkinci yarıya baktığımızda en azından beraberliği hak eden bir takım olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

Buruk, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, oyuna iyi başladıklarını düşündüklerini ancak yaptıkları iki hatayla kalelerinde 2 gol gördüklerini söyledi. Galatasaray gibi bir rakip karşısında 2-0 geriden oyun oynamanın çok zor olduğunu kaydeden Buruk, şöyle konuştu:

"Skoru 2-1'e getirdik, kaçırdığımız penaltı vardı, özellikle son bölümde rakibe pozisyon verdik, biz de riskler aldık, onun yanında yorgunluklar yavaş yavaş başlamıştı. İkinci yarıya baktığımızda en azından beraberliği hak eden bir takım olduğumuzu düşünüyorum. İstediğimiz gibi bitmedi, oyuncularıma çok teşekkür ediyorum, çok emek verdiler maçın başından sonuna kadar. Maçın son saniyesine kadar oyunu bırakmadılar. Galatasaray'ı da bu galibiyetten dolayı kutluyorum. Perşembe günü oynayacağımız kupa maçı var, tekrar kafamızı kaldırıp kupa finaline odaklanacağız."

Buruk, Türkiye Kupası'nı kazanıp, ligde daha iyi bir yerde bitirmek istediklerini, önlerindeki iki haftanın kendileri için stresli olacağını söyledi.

Fiziksel olarak hazır olan oyuncularla sahada olduklarını aktaran Buruk, as kadrolarıyla mücadele ettiklerini, en hazır oyuncuları oynatmaya çalıştıklarını söyledi.

Buruk, Türkiye Kupası'nın gününün değişmesinin TFF kararı olduğunu belirterek, "Bizim için de iyi oldu, 4 günlük dinlenme olacak." dedi.

Miguel Lopes ile Galatasaray yedek kulübesi arasında yaşanan gerginliğin hatırlatılması üzerine Buruk, olayı görmediğini kimin haklı olduğunu bilmediğini ancak oyuncuların kulübelerle çok fazla karşı karşıya gelmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.




Etiketler :
DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu