kstb

telsim

22-03-2018 12:44 DÜNYA

FETÖ, hangi ülkeye gitmek istiyor..?

Mahmut Övür bugün yayınlanan “FETÖ hangi ülkeye gitmeyi planlıyor” başlıklı yazısında ilginç detaylara yer veriyor. 15 Temmuz ihanetinden sonra günyüzüne çıkan Birleşik Arap Emirlikleri-FETÖ ilişkilerinin günümüzde farklı bir boyut kazandığına dikkat çeken Mahmut Övür, teröristbaşının Suudi Arabistan’a gidebileceğine de vurgu yapıyor.

FETÖ, hangi ülkeye gitmek istiyor..?

MAHMUT ÖVÜR'ÜN YAZISINDAN BAŞLIKLAR

, son yıllarda "stratejik ortağı" ABD'ye karşı bağımsız siyaset izlemesinin bedelini çokyönlü kuşatmayla aldı. Başını ABD'nin çektiği küresel ve bölgesel güçler, ekonomiden siyasete her alanda Türkiye'yi sıkıştıran bir siyaset izledi. ABD sonunda geçmişten beri ilişkili olduğu terör örgütlerini de devreye sokarak bu kuşatmayı derinleştirdi. Öyle ki,  darbe yapacak kadar "taşeron" görevini yerine getirirken, aynı anda  ve  da Türkiye'yi iç savaşasürükleyecek hamleler yaptı.
Bu kuşatmaya son dönemde başını 'ın çektiği Mısır ve Emirlikleri (BAE) gibi Arap ülkeleri de katıldı. Hepsi de "Sahibinin Sesi"ne uyarak Türkiye'yi düşman ilan etti. Sahip rota değiştirdikçe onlar da rota değiştirdi. O değişiklik en acımasız biçimde  iç savaşında karşımıza çıktı. Suudiler, DEAŞ ve PKK terörüne parasal ve lojistik destek verirken, hiç ilişkisi olmayan FETÖ ile de yakınlaştı.
Tabii iş sadece orada kalmadı.


FETÖ'nün yaptığı  darbe girişimine, BAE'den aynı zamanda Mısır'daki darbeyi finanse eden CIA bağlantılı Muhammed Dahlan açık destek verirken, Wikileaks belgelerine göre Suudiler de gizli destek verdi.
Şimdi bu kirli ilişkinin çok daha ileri boyutlara taşındığı konuşuluyor.
Önümüzdeki günler çok şeye gebe...




Etiketler :
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu