kstb

telsim

15-05-2019 10:57 SPOR

Ese Brume, Türkiye rekoru kırdı

Ese Brume, 6.76 metrelik atlayışı ile altın madalya ve Türkiye Üniversiteler Büyük Kadınlar Rekoru’nun yeni sahibi oldu

Ese Brume, Türkiye rekoru kırdı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Rio 2016 Olimpiyat Oyunları Uzun Atlama Beşincisi atleti Ese Brume, genç yaşına rağmen rekora doymuyor.

Ese Brume, 13 Mayıs Pazartesi günü, Samsun İlkadım Atletizm Stadyumu’nda düzenlenen 16. Türkiye Koçsporfest Üniversite Oyunları Atletizm Şampiyonası’nda, uzun atlama branşında gerçekleştirdiği 6.76 metrelik atlayışı ile altın madalya ve Türkiye Üniversiteler Büyük Kadınlar Rekoru’nun yeni sahibi oldu.

Henüz 23 yaşında olmasına rağmen 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın en büyük altın madalya adayı olarak gösterilen Ese Brume, hazırlıklarını DAÜ Spor İşleri Müdürlüğü antrenörleri Hasan Maydon ve Yaya Kayode ile sürdürmeye devam ediyor. 6.82’lik derecesiyle dünyada bu yılın en iyi derecelerinden birine imza atmayı başaran ve DAÜ Rektörlüğü tarafından her bağlamda desteklenen DAÜ öğrencisi olimpik atlet Ese Brume’nin antrenörü Hasan Maydon tarafından yapılan açıklamada, sporcunun bu yıl en iyi derecesini yaptığı ve tüm üst düzey müsabakalarda zirveye oynamaya hazır olduğu bildirildi.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu