kstb

telsim

27-06-2022 14:33 GÜNDEM

Erkut Şahali: Yangının araştırılması için araştırma önerisi vereceğiz

CTP Milletvekili, eski tarım bakanlarından Erkut Şahali, CTP olarak yangının araştırılması için araştırma önerisi vereceklerini ifade ederek, yangının idari bakımdan soruşturulması gerektiğini de kaydetti.

Erkut Şahali: Yangının araştırılması için araştırma önerisi vereceğiz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali, Kantara yangınıyla ilgili Cumhuriyet Meclisi kürsüsünden konuştu.

“İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN AÇIKLAMASI, ÇALIŞMALARIN ÖNÜNÜ TIKAYABİLİRDİ”

 Orman yangınlarında yetkili otoriterin kimde olduğunun önceden hazırlandığını; ancak yangında böyle bir hazırlığa kimsenin şahitlik edemediğini söyleyen Şahali, çelişkili açıklamalara dikkati çekti.

İtfaiye Müdürlüğü’nün yangının kontrol altına alındığıyla ilgili açıklama yaptığını hatırlatan Şahali, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz’un ise yangının kontrol altına alınmadığına yönelik ifadeleri olduğunu kaydetti.

Yangın denildiği zaman ilk olarak İtfaiye Müdürlüğü’nün akla geldiğini dile getiren Şahali, itfaiye tarafından yapılan açıklamanın çalışmaların  önünü kesebileceğine vurgu yaptı.

“YAŞADIKLARIMIZDAN ÖĞRENMİYORUZ”

Yaşananların koordinasyon eksikliğinin kanıtı olduğunu ifade eden Şahali, “Maalesef yaşadıklarımızından öğrenmedik.” dedi.

 Yangının hazırlıksız bir dönemde çıkıtğını anlatan Şahali, 27 Mayıs’ta yaptığı yangın gözleme kuleleri arasında irtibat olmadığı uyarısını hatırlarrı. Yangın emniyet şeritlerinin de açılmayıp, temizlenmediğini kaydeden Şahali, “Gerekli tedbirler önceden alınsaydı, yangın belki de bu boyutlara ulaşmayacaktı.” dedi.

“YANGININ ARAŞTIRILMASI İÇİN ÖNERİ SUNACAĞIZ”

Şahali, yangın Hazır Kuvveti’nin efektif kullanılamadığına da vurgu yaptı. CTP Milletvekili Şahali, yangın sonrasında da koordinasyon eksikliğinin devam ettiğini ifade etti. Yangının idari bakımdan soruşturulması gerektiğine de vurgu yapan Şahali, CTP olarak yangının sebepleri, sonuçları ve bundan sonraki sürece dair yol gösteriliciliği olsun diye yangının araştırılmasına yönelik araştırma önerisini vereceklerini belirtti.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu