kstb

telsim

20-08-2020 11:22 GÜNDEM

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ: “HER TÜRLÜ SİYASİ DÜŞÜNCE VE OLUŞUMA EŞİT UZAKLIKTAYIZ, SİYASİ DAVETLERE KATILMAYACAĞIZ”

Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği, derneğin her türlü siyasal düşünce ve oluşuma eşit mesafe ve uzaklıkta olduğunu belirterek, dernek yönetiminde Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde siyasi içerikli davetlere katılmama yönünde fikir birliği oluştuğunu açıkladı.

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ: “HER TÜRLÜ SİYASİ DÜŞÜNCE VE OLUŞUMA EŞİT UZAKLIKTAYIZ, SİYASİ DAVETLERE KATILMAYACAĞIZ”

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, “19 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın Muharip Derneklerle bir araya gelme yönündeki davetine süreç ve hassasiyetlerimiz de ifade edilerek derneğimizce katılım sağlanmayacağı daveti ileten yetkililerle paylaşılmıştır. Bu kapsamda Aday Basın Bürosu açıklamalarıyla basında yer alan muharip derneklerle yapılan toplantıda yer almadığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği’nin gerek tüzüğü, gerekse temsil ettiği dernek üyelerinin meslek profili kapsamında çalışmalarını Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, hiçbir siyasi parti veya ideolojinin peşinden gitmeden ve siyasi çıkar elde etmeye çalışmadan icra ettiği kaydedildi.




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu