kstb

telsim

07-12-2015 15:29 EKONOMİ

EKONOMİDE ÖNEMLİ GELİŞME

Başbakan Kalyoncu, Meclis’te yaptığı konuşmada, bütçenin halkın bütçesi olduğunu ve refahını artırmayı hedeflediğini söyledi.

EKONOMİDE ÖNEMLİ GELİŞME

Başbakan Kalyoncu, geçmişten gelen yapısal bozuklukların kısa sürede çözümlenmesinin mümkün görülmediğini ancak yapısal sorunlara rağmen ekonominin günden güne geliştiğini söyledi.

Kalyoncu, gelinen noktada ülke gerçeklerini dikkate alarak politikalar üretilmesi, günü kurtarma adına popülist adımlar atmamak, mali disiplinden sapmamak gerektiğini vurguladı.

Geçmişten gelen yapısal bozuklukların kısa sürede çözümlenmesinin mümkün görünmediğini belirten Kalyoncu, ekonominin yapısal sorunlara rağmen günden güne geliştiğini, birçok konuda hedeflere doğru adım attıklarını kaydetti.

Başbakan Kalyoncu, gelinen noktada ülke gerçeklerini dikkate alarak politikalar üretilmesi, günü kurtarma adına adımlar atılmaması gerektiğini ifade ederek “Yani popülist politikalar ve uygulamalarla mali disiplinden sapmamalıyız” dedi.

Başbakan Kalyoncu, yürünecek yolu görebilmeleri için bütçe ile orta vadeli programın uyum içinde olması gerektiğini vurguladı.

2016 bütçesini, ülke imkan ve ihtiyaçları doğrultusunda orta vadeli hedeflere yaklaşabilmek amacıyla bütçe disiplini ve cari harcamalarda bütçe tasarrufunu temel ilke edinerek hazırladıklarını kaydeden Kalyoncu, 2016 bütçesinin hedefleri hakkında bilgi verdi.

Başbakan Kayoncu, bu amaçlar için kamuda verimlilik de dikkate alınarak cari nitelikli harcamalarda tasarrufa gidilmesi ve israf önleyici tedbirler alınacağının esas kabul edildiğini; kaynak dağılımında etkinlik artırılarak kamu finansman dengesinin iyileştirilmesine özen gösterildiğini anlattı.

İhtiyaçların karşılanmasında ithalata bağımlılığa işaret eden Ömer Kalyoncu, 2 milyar dolara yaklaşan dış ticaret dengesi açığının turizm ve eğitim hizmet dışsatımıyla azaltılabileceğini vurguladı; bu sektörlerde yapılması gerekenler üzerinde durdu.

Başbakan'ın açıklamalrından satır başları şöyle:

“Ülke gerçeklerini dikkate alarak politikalar üretilmeli”

“Popülist politikalar ve uygulamalarla mali disiplinden sapmamalıyız”

“2015 yılı tahminlerine göre de toplamda 4.7% reel büyüme gerçekleşmesi beklenmektedir”

“Son iki buçuk yılda KKTC ekonomisinde önemli gelişmeler olduğu rahatlıkla görülebilir"




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu