kstb

telsim

03-07-2019 11:45 GÜNDEM

Egemen Bağış: AB'nin KKTC'nin varlığını ve egemenliğini tanımaması kabul edilemez!

Türkiye'nin Avrupa Birliği eski bakanı Egemen Bağış, AB'nin KKTC'nin varlığını ve egemenliğini tanımamasını "kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Egemen Bağış: AB'nin KKTC'nin varlığını ve egemenliğini tanımaması kabul edilemez!

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği eski bakanı ve İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Araştırmaları Merkezi Başkanı Egemen Bağış, AB'nin KKTC'nin varlığını ve egemenliğini tanımamasını "kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

Avrupa Birliği'nin (AB) Doğu Akdeniz'deki sondaj krizinden sonra gündeme gelen "yaptırım" iddialarını değerlendiren Bağış, şunları kaydetti:

"Bu hususta şunu da kamuoyumuz bilmeli ki 18 Haziran'da Avrupa Birliği Genel İşler Konseyi'nin (GİK) Rum yönetiminin etkisinde kalarak aldığı kararlarını Dışişleri Bakanlığımız reddettiğini net bir biçimde beyan etmiştir.

Avrupa Birliği Doğu Akdeniz'de en uzun sahil şeridine sahip olan Türkiye'yi ve tam ortasında bulunan Kıbrıs Adasının kuzey şeridine hâkim KKTC'yi yok sayarak egemenlik haklarına müdahale edemez.

Maalesef AB gibi bir projeyi üye adayı bir ülkeye müzakereler sürerken kendinden iteleyen haksız kararlarla kendi meşruiyetini sorgulatır hale gelmektedir.

Türkiye diplomatik süreçlerle elde ettiği Gümrük Birliği hakkından tabii ki de kolayca vazgeçmez ama böyle bir karar da her yıl ihracatını ve siyasi etki alanını genişleten ülkemiz için de dünyanın sonu olmayacaktır"




DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu