kstb

telsim

19-09-2015 18:15 EKONOMİ

Dürüst, Sanayi Odası Başkanı Çıralı ile görüştü

Dürüst: “Sanayicinin önünün açılması, ülkenin önünün açılması demektir.” Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Dürüst sanayi sektöründe ara elemanın ve ara eleman yetiştirilmesinin önemine işaret ederek, eğitim ve turizm için planlamalar yaptıklarını söyledi.

Dürüst, Sanayi Odası Başkanı Çıralı ile görüştü

Dürüst, son dönemde öğrencilerin mesleki teknik öğretime talebinin arttığını, bakanlık olarak bu konuda projeleri olduğunu, sanayicinin önünün açılmasının ülkenin önünün açılması anlamına geleceğini vurguladı. Yerli üretimin desteklenmesinin yerli sektörün var olması için şart olduğunu belirten Dürüst, gerek yerli üretimi desteklemek gerekse ara eleman eksikliğini gidermek için her türlü işbirliği ve uygulanacak protokole hazır olduğunu ifade etti. 

ÇIRALI: “TEKNİK ELEMAN SIKINTISI VAR” 

Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı da, Bakan Dürüst’ün Turizm Bakanlığı yaptığı dönemde hazırlanan protokolle turizm alanında yerli üretim kullanımının çoğaldığını söyledi. Şimdi de yurtlar, üniversiteler, özel okulları gibi kurumlarda bu uygulamanın hayata geçmesini istediklerini ifade eden Çıralı, sanayi sektörünün en büyük gereksinimi olan teknik eleman sıkıntısı konusunda da destek beklediklerini belirtti.




Etiketler :
DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu