kstb

telsim

04-02-2021 16:21 SAĞLIK

Dr. Derlen Özgeç Ruso: “Virüsün yayılım hızı arttı…

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yapan Göğüs Hastalıklar Uzmanı Dr. Derlen Özgeç Ruso, koronavirüs vakalarının hızla arttığını ifade ederek, hastalığın şiddetinin arttığına işaret etti. Dr. Ruso, mutasyona uğramış olan virüsün ülkeye gelmiş olma ihtimalinin olduğuna da dikkat çekti.

Dr. Derlen Özgeç Ruso: “Virüsün yayılım hızı arttı…

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Derlen Özgeç Ruso, Koronavirüs vaka sayılarının hızla arttığını ifade ederek, yeni hizmete girmiş olmasına rağmen, Acil Durum Hastanesi’nin dolmak üzere olduğuna dikkat çekti.

Dr. Ruso, durumun 'ciddiden de öte' olduğunu belirterek, yapılması gerekenlerin belli olduğunu ancak halka da büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

Gelinen noktanın ‘endişe’ verici olduğunu belirten Ruso, “Çekirdek ailemizle birlikte olmaktan ve başka kişileri riske atmamaktan başka şansımız kalmamıştır. Sağlık sisteminin çökmemesi adına hastaların mağdur olmaması için hepimize büyük görevler düşüyor. Yayılım hızı artmıştır, hastalık şiddeti artmıştır. Mutasyonun ülkemize gelmiş olma ihtimali mevcuttur. Temaslıların saklanması, hastaneye gelişlerin gecikmesi ciddi risklerdir. Umarız ki bu süreç en az zararla atlatılabilir…” dedi.




Etiketler :
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu