kstb

telsim

06-06-2018 10:35 TÜRKİYE

Dönüm noktası olacak! Operasyonu Temel Paşa yönetecek

Terör örgütlerine karşı büyük bir operasyon başlatan Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'den sonra Irak'ta da örgütü köşeye sıkıştırdı.

Dönüm noktası olacak! Operasyonu Temel Paşa yönetecek

Erdoğan'ın sinyalini verdiği Kandil operasyonunu 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel Paşa yönetecek.

 

Dönüm noktası olacak! Operasyonu Temel Paşa yönetecek

 

Zeytin Dalı Harekatı ile bölgede yuvalanan teröristleri tek tek etkisiz hale getiren Türk askeri, Afrin'in şehir merkezinde barış ortamını sağlamıştı.

Afrin'de görev yapan komandolar, Kuzey Irak'ta büyük bir titizlikle devam eden operasyonlara destek amacıyla bölgeye sevk edilmeye başlandı.

Aslında Kandil operasyonu başladı. Mehmetçik 3-4 aydır sınırın diğer tarafından sessizce ilerliyor, yaklaşık 25-30 km içeri kadar girildi. 11 üs bölgesi kuruldu, PKK’nın 16 kamp ve ikmal noktası imha edildi ve PKK her geçen saniye kıskaca alınıyor. Operasyonun bir sonrası aşamasında hava harekatıyla mühimmat depolarının yok edilmesi ve ardından hava destekli kara operasyonuyla devam edilmesi planlanıyor.

 

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel ile ilgili görsel sonucu

 

DÖNÜM NOKTASI OLACAK

TSK, Kandil operasyonuna sıfır hata ile hazırlanıyor. Örgüte sadece askeri değil, psikolojik olarak büyük bir darbe vurulmuş olacak. Böylece Kandil’e Türk bayrağının dikilmesi PKK ile mücadelede bir dönüm noktası olacak.

 

OPERASYONUN BAŞINDAKİ İSİM

Kandil'e düzenlenmesi planlanan operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Küçük birliklerle bölgede ilerleyişini sürdüren Mehmetçik'in Kandil'e düzenleyeceği operasyonları 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel yönetecek.

Kaynak: Haber 7



Etiketler :
DİĞER TÜRKİYE HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu