kstb

telsim

11-09-2019 08:58 EKONOMİ

Dolarda 'Merkez' sakinliği

Merkez Bankası'nın yarın vereceği faiz kararı öncesi tüm gözler dolarda... Geçen haftayı 5.71 seviyesinden kapayan dolar/TL hafta başı ABD Hazine Bakanı Mnuchin'in S-400'lerle ilgili olarak yaptığı "Türkiye'ye, füze alımı için yaptırımlar inceleniyor" açıklamasının ardından dolar/TL 5.71'den 5.76 seviyesine yükselmişti. Dolar dün zaman zaman 5.77 lira seviyesini aşsa da burada tutunamadı. Yarın Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararını bekleyen dolar/TL yeni güne de 5.77'nin hemen altında 5.6790'dan başladı.

Dolarda 'Merkez' sakinliği

Bu hafta perşembe günü Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) toplantılarına piyasalar için önemli bir gelişme yaşanması beklenmiyordu. Ancak pazartesi günü ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in S-400'lerle ilgili olarak yaptığı "Türkiye'ye, füze alımı için yaptırımlar inceleniyor" açıklamasıyla dolar/TL 5.71'den 5.76'ya çıkmıştı.

Dün ise dolar yükseldiği bu seviyede tutundu ancak yukarı yönlü atakları kalıcı olmadı. Öğleden sonra ve gece saatlerinde 5.77'yi aşsa da bu seviyede tutunamadı. Dolar/TL yeni güne de 5.7690'dan başladı. Yarın açıklanacak Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi sakin  seyrini sürdürüyor. 

Bugün gün içerisinde ABD-Çin ticaret gerilimine yönelik açıklamalar ve Brexit konusundaki gelişmeler piyasalar üzerinde etkili olabilir. Yurtiçinde dış ticaret endeksleri açıklanacak ancak bunun kura herhangi bir etkide bulunması beklenmiyor. 




DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu