kstb

telsim

19-09-2019 16:21 EĞİTİM

DOGDURBERK NURGAZIEV ANISINA SERGİ AÇILDI

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Gümüş Anahtar Onur Ödüllü, Kırgızistan Devlet Nişanı Sahibi Resim Sanatçısı Dogdurberk Nurgaziev anısına kendi eserlerinden bir sergi açıldı.

DOGDURBERK NURGAZIEV ANISINA SERGİ AÇILDI

Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi Gümüş Anahtar Onur Ödüllü, Kırgızistan Devlet Nişanı Sahibi Resim Sanatçısı Dogdurberk Nurgaziev anısına kendi eserlerinden bir sergi açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, 9 Ağustos’ta  hayatını kaybeden Dogdurbek Nurgaziev’in vefatının 40’ıncı günü anısına kendi eserlerinden oluşan serginin açılışına Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel, Dogdurbek Nurgaziev’in oğlu Erbol Dogdurbek, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Öğretim Elemanları, sanatçılarla davetliler katıldı.

Serginin açılışında Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Merhum Sanatçı Dogdurbek Nurgaziyev’in oğlu Erbol Dogdurbek ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Alfred de Musset’in “Büyük sanatçıların ülkesi yoktur. Onların dünyası da yoktur; uzaya, evrene, sonsuz olan herşeye aittirler” sözlerini anımsatırken, Merhum Sanatçı Dogdurbek Nurgaziyev’in oğlu Erbol Dogdurbek de konuşmasında “Ailemiz adına, Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel’e, bu sergiyi babamın anısına düzenlediği için duyduğum derin takdirimi ifade etmek istiyorum” dedi.

Erbol Dogdurbek şunları söyledi: “Babamla Sanat Akademisi’nde çalışmıyorduk, adeta yaşıyorduk. Her zaman basit ve özlü görünmesine rağmen, bir öğretmen olarak, birçok genç sanatçıyı eğiterek Kırgızistan sanatının ve güzel sanatların gelişimine katkıda bulunan bir sanatçı olarak ne kadar önemli olduğunu anladım. Harika bir babaydı, kocaydı, dosttu, sevecen bir büyükbaba, saygın bir öğretmendi, meslektaştı ve parlak bir kişiydi.”

Konuşmaların ardından merhum sanatçı Dogdurbek Nurgaziyev’in Haziran 2019 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sergi Salonu’nda kişisel sergisinin açılışında yaptığı konuşma barkovizyonda sergilendi. Daha sonra, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel ve Nurgaziyev’in oğlu Erbol Dogdurbek’in katılımıyla büstün ve serginin açılışı gerçekleştirilerek sergi gezildi.




DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Çok Okunan Haberler
Puan Durumu